lys eddike fx hvid balsamicoeddike3/4 dl. lys eddike fx hvid balsamicoeddike
1
fed
hvidløg, finthakket 1 fed hvidløg, finthakket
1
grøn chili, finthakket 1 grøn chili, finthakket
1-2
tsk.
sukker afhængig af, hvor sur eddiken er 1-2 tsk. sukker afhængig af, hvor sur eddiken er
1
spsk.
olivenolie1 spsk. olivenolie
1
stort
bundt klippet purløg1 stort bundt klippet purløg
200
g.
røget laks i minitern, gerne fra halestykke200 g. røget laks i minitern, gerne fra halestykke
8
spsk.
syrnet fløde 9 eller gedeyoghurt8 spsk. syrnet fløde 9 eller gedeyoghurt
Opskrift:
Tænd ovnen på 200°.
Kom rødbederne i et ildfast fad med låg.
Hæld 1 dl vand ved og læg låg på.
Bag rødbederne ca. 45 min. eller til de virker knap møre, når man stikker en tynd spids kniv i dem.
Lad dem køle let af. Gnid skindet af dem og skær rødbederne i 1 x 1 cm tern.
Kom dem i en skål og hæld eddike over dem mens de stadig er lune.
Smag dem til med hvidløg, chili, sukker, olivenolie og salt og peber, når de er kølet helt af – evt. næste dag.
Fordel rødbederne på 4 tallerkner kort før servering, drys med purløg og laksetern og anret 2 spsk syrnet fløde eller gedeyoghurt på hver portion.
Server med ristet brød.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 2.8
(2 stemmer)
Opskriften er vist 14009 gange, og udskrevet 277 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider