Mørke lyspunkter

Mørke lyspunkter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red:

Mørke lyspunkter, billede 4 Mørke lyspunkter, billede 1 Mørke lyspunkter, billede 2 Mørke lyspunkter, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

200 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
75 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
   
  Pynt:
Perlesukker/Tesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Mel, smør og flormelis æltes godt

Trilles til pølser i kosteskafttykkelse 2-3 cm. De rulles i groft tesukker og lægges nogle timer i køleskabet (gerne til næste dag).

Skæres i ikke for tynde skiver 4-5 mm. der lægges på smurt plade og bages ved god varme 200 grader ca. 10 minutter.

Imens skæres chokoladebrikkerne 2 gange igennem til små terninger.

Så snart pladen er kommet ud af ovnen, stikkes der en lille terning i hver kage, men det skal gå så rapt, at den kan nå at smelte fast (ellers må pladen i ovnen et øjeblik igen, gerne med chokoladen på).

Tips:

1 portion giver ca. 150 stk.


karakterer:
Opskriften er vist 20593 gange,
og udskrevet 278 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (14 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13267 (3158 kcal)
KJ pr. Portion 13267 (3158 kcal)
Vægt ialt 625 gram
Vægt pr. Portion 625 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 2122 KJ (505 kcal)
Protein 4.9 gram
Fedt 31.3 gram
Kulhydrat 52.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2013-12-01 18:14:03
Nogle som har et billede af dem.

Henriette  -  2009-12-12 20:54:50
De er bare superlækre og meget nemme at bage. Stor succes