Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Ingenting

Ingenting, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidJul

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :



Ingredienser:
  Dej:
250 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

4 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
   
  Marengs:
4 Æggehvide 1 æggehvide ca 30 gram
500 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 tsk. Hjortetaksalt
1.5 tsk. Eddike 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Smør og æggeblomme æltes godt sammen, og dejen skal helst hvile koldt – enten rullet til pølser, der siden skæres i papirtynde skiver eller som almindelig dej der rulles og udstikkes med snapseglas .

Til marengsen piskes æggehviderne meget stive, sukkeret piskes i lidt ad gangen, og vanillesukker, hjortetakssalt og eddike piskes i.

Der sættes 1 tsk. marengs på hver af de bitte små kager, når de er sat på en smurt bageplade.

Bages ved jævn varme 175 grader, til toppen er gylden.

Tips:

Sønderjyske.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (39 stemmer)

Opskriften er vist 33152 gange,
og udskrevet 1108 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 24519 (5837 kcal)
KJ pr. Portion 24519 (5837 kcal)
Vægt ialt 1450 gram
Vægt pr. Portion 1450 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1690 KJ (402 kcal)
Protein 5.0 gram
Fedt 15.7 gram
Kulhydrat 61.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Kaja  -  2017-12-11 07:38:23
Hjortetksat i marengsen? Ingen sukker i dejen?

  -  2011-12-16 16:07:27
ja den var sgu ikke så god, sorry.

Tanja  -  2011-03-08 23:34:09
Jeg tror de er for meget mel i opskriften.. Dejen smuldrende og kunne hverken rulles til en pølse eller ud som en dej.. Marransen var der enormt eget ekstra af..

henny jensen   -  2010-12-03 18:16:55
I har glemt at melet skal æltes i sammen med smør og æggeblommer i opskriften .

Lisbeth Bertelsen  -  2009-12-13 10:44:13
Denne opskrift har jeg prøvet og det hele mislykkedes, bare ærgeligt. Jeg tror ikke opskriften er rigtig, mener der mangler sukker i dejen, ihverfald kunne den ikke hænge sammen efter bagningen.

Lisser  -  0000-00-00 00:00:00
Husk også at ælte melet i