Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Kærnemælkshorn

Kærnemælkshorn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 16 stk.
KagerRet : Kager - Horn

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Kærnemælk

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Kærnemælkshorn, billede 4 Kærnemælkshorn, billede 1 Kærnemælkshorn, billede 2 Kærnemælkshorn, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
350 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

250 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 dl. Kærnemælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
25 gram Gær
   
  Pensling:
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Pynt:
Perlesukker/Tesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Smørret smuldres i melet, gæren røres ud i lidt af kærnemælken, hvorefter alt blandes og æltes godt. Dejen skal hvile ca 30 minutter, så udrulles den i 2 runde plader, der hver skæres i 8 trekanter.

De rulles fra den brede ende til små horn, der sættes på en smurt plade. Her efterhæver de et lunt sted 30-40 minutter. Pensles med æg og bager ca 15-20 minutter ved stærk varme 200 grader C alm. ovn.

Bagt sådan kan hornene flækkes og spises med smør, men de kan også drysses med sukker efter penslingen og spises som almindelige kaffehorn. De er meget lette

Tips:

Borgmestermasse:
100 g. ren rå marcipan
100 g. sukker
100 g. smør
Rør marcipan og sukker sammen inden smørret røres i, passer til en portion med 16 kærnemælkshorn.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (28 stemmer)

Opskriften er vist 130095 gange,
og udskrevet 3453 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 13429 (3197 kcal)
KJ pr. stk. 839 (199 kcal)
Vægt ialt 795 gram
Vægt pr. stk. 49 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1689 KJ (402 kcal)
Protein 6.2 gram
Fedt 27.3 gram
Kulhydrat 34.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Birte  -  2014-04-30 13:30:37
Efter min mening de bedste k-mælks horn :-). Meget nem dej at arbejde med. Som fyld bruger jeg 50 g. melis, 50 g.marg. 50 g. revet marcipan, og en god klat nutella, hvis haves. Jeg pensler med æg, perlesukker, fint hakkede mandler.

Bettina.1965  -  2012-12-20 18:08:31
Synes de er tørrer og ikke særlig gode :-((

Monia  -  2011-11-25 18:49:54
Meget lækker dej. Dog brugte jeg ca 400 g mel, kun 150 g smør, og ca 1,5 dl kærnemælk. Jeg lod dem have 1,5 time, og derefter 45min efter de blev rullet sammen. Jeg penslede med lun kærnemælk. Det blev godt. Jeg lagde en lille klar æblemos, revet marcipan og revet chokolade i midten. Næste gang vil jeg undlade æblemosen. Børnene kunne ikke lide det.

sannekm  -  2010-08-21 16:26:39
Rigtig god opskrift... også godse til pølsehorn

Anna & Familien.  -  2010-07-06 15:51:53
Meget gode horn. Vi puttede både marcipan og chokoladeknapper i :D

mig  -  2010-05-30 14:18:22
den lyder lækker mmm håber den smager godt

Tove V. Larsen  -  2010-01-06 17:21:59
De smager dejligt, med glasur på, lune og uden fyld i. Dejen er nem at arbejde med.

sillemusen  -  2008-09-27 08:45:53
smager også vildt godt med flormelis oven på når du pensler dem men ellers smager de vildt godt i skulle tage og prøve dem!!!!!!!!!!!!!!!!

linda  -  2007-11-13 13:24:13
dem man køber hos bageren er der borgmestermasse i, man kan også putte lidt marmelade i efter behag. Det skal spises helt nylavede. duer ikke næste dag.

pernille  -  2007-10-18 11:20:09
lyder lækker til kaffen

Louise  -  2007-01-13 18:16:40
skønne horn og endnu bedre med marcipan i :)

maja  -  0000-00-00 00:00:00
helt fantastiske horn og endnu bedre med chokolade i

susanne  -  0000-00-00 00:00:00
utrolig lækre horn.