Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Skårne brune kager

Skårne brune kager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidJul

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :


Skårne brune kager, billede 4 Skårne brune kager, billede 1 Skårne brune kager, billede 2 Skårne brune kager, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 g.smør
250 g.sukker
125 g.sirup
1 tsk.potaske
1 tsk.kanel
0.5 tsk.nellike
125 g.fint hakket sukat
65 g.groft hakkede mandler
500 g.hvedemel
 
Opskrift:
Smør, sukker og sirup bringes i kog. Potaske, udrørt i 1 spsk. varmt vand, tilsættes, og lidt efter røres krydderier og mandler i. Når massen er nogenlunde kold æltes melet i, og dejen formes til pølse, der stilles koldt (ikke i køleskab, det kan få dejen til at smuldre).

Efter nogle timer eller næste dag skæres dejen i papirtynde skiver.

Bages på smurt plade ved 160-170 grader C. alm. ovn i 8-10 minutter.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (6 stemmer)

Opskriften er vist 24303 gange,
og udskrevet 431 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Charlotte P  -  0000-00-00 00:00:00
Pragtfuld smag og nem at lave