hvidvin (evt. 1 dl marsala eller sherry)4 dl. hvidvin (evt. 1 dl marsala eller sherry)
1
l.
vand eller hønsebouillon1 l. vand eller hønsebouillon
Timian Timian
peberkorn peberkorn
koriander koriander
laurbærblad laurbærblad
Fyld: Fyld:
4
håndfulde blandede rodfrugter i minitern (jordskokker, majroer, gulerødder, pastinakker)4 håndfulde blandede rodfrugter i minitern (jordskokker, majroer, gulerødder, pastinakker)
Opskrift:
Varm en tør pande op og læg løg og gulerødder på panden. Lad dem blive helt mørkebrune, vend dem og tag dem af panden. Kom 1 spsk olie på panden og brun de øvrige grønsager sammen med tomatpuréen. Fjern det fra varmen.
Varm 1 spsk olie i en tykbundet gryde for god varme. Tilsæt fiskeben og hoveder og steg det til det har taget lidt farve (det kommer til at se forfærdeligt ud). Tilsæt vineddike og lad det koge væk. Tilsæt vin og lad det koge ind til det halve. Tilsæt vand/bouillon og lad det koge langsomt op. Skum det og tilsæt de brunede grønsager og krydderier. Lad det simre ½ time, trække en halv time og lad det så igen simre ½ time. Si bouillonen og kog den ind til passende smag.
Før serveringen sættes urterne til suppen og gives et kort opkog.
Server i forvarmede tallerkener og byd ristet brød til.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.3
(2 stemmer)
Opskriften er vist 10092 gange, og udskrevet 172 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider