Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Hjemmelavet sylte

Hjemmelavet sylte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

PålægRet : Pålæg - Sylte

Hovedingrediens : Svinekød - Grisehoved

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Hjemmelavet sylte, billede 4 Hjemmelavet sylte, billede 1 Hjemmelavet sylte, billede 2 Hjemmelavet sylte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 Svinehoved
2.5 kg.nakkefilet
 Vand
 Salt
 
2 Løg
3-4 Laurbærblade
2 tsk.salt
 
 
1.5 tsk.Nelliker, stødt
1 tsk.Peber
2 tsk.Allehånde, stødt
 salt
 
Opskrift:
Svinehovedet skylles og børstes med tørt salt. Øjne, øre- og næsegange fjernes. Hovedet lægges i saltvand natten over, hvorefter det igen børstes og skylles i flere hold vand.

Hoved og løg sættes over i rigeligt, koldt vand, tilsat salt og laurbærblade. Når hovedet har kogt ca. 1 time, tilsættes nakkefiletten, gerne skåret i skiver. Suppen skummes omhyggeligt, hver gang den koger op, og kødet koger i alt ca. 3 timer, til kødet løsner sig fra benene (det skal glide nemt af).

Kødet tages op og pilles fra benene. Kød, fedt og svær skæres i små stykker, kirtler og blodåre må gerne sorteres fra. Kødet lægges i en skål og krydres med allehånde, salt og peber og det hele blandes godt.

Nå kan du vælge at hælde suppe på kødet (efter behov, du skal ikke bruge al suppen) og blandet det godt sammen, eller du kan lægge kødet i forme og hælde suppe over.

Når sylten er kold, vendes den ud af formen.

Servering:
Sylten skæres i skiver og spises med stuvede kartofler eller rugbrød, syltede rødbeder og sennep til.

Tips:

Sylte kan opbevares ca. 14 dage i en lage af halvt eddike og vand.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (27 stemmer)

Opskriften er vist 92226 gange,
og udskrevet 1811 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Henrik  -  0000-00-00 00:00:00
Det var lige denne opskrift jeg stod om manglede ... en god julesylte MUMS