Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Skagensbrød

Skagensbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :



Ingredienser:
 Dag 1: Fordej
2 dl.økologisk kærnemælk (gammeldags) ca. 35º C
1-5 g.gær
150 g.økologisk hvedemel
 
 Dag 2
5 dl.vand ca. 35º C
125 g.økologisk durummel
600 g.økologisk hvedemel
40 g.honning
25 g.salt
 
Opskrift:
Dag 1: Fordej :
Væske samt hvedemel røres sammen. Tilsæt gær og opløs denne. Stilles tildækket og lunt til næste dag

Dag 2 :
Fordej, vand, honning, salt, durummel og halvdelen af hvedemelet æltes sammen. Det sidste mel tilsættes således, at dejen bliver blød. Hæld dejen i en rummelig beholder og stil på køl natten over.

Kom godt med mel/durummel på bordet og hæld dejen ud. Form dejen til 2 brød.

Lad dejen efterhæve i 1½ time. Bag ved høj temperatur i 25-30 minutter til de er mørke. Bages ved starttemperatur 225ºC - hæld en ¼ kop vand i bunden af ovnen (giver sprød skorpe). Sæt derefter temperaturen på 200ºC i resten af bagetiden


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (4 stemmer)

Opskriften er vist 17069 gange,
og udskrevet 248 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Marián Voss  -  2020-05-13 15:59:09
Hvor længe skal skagenbrød bages ved høj varme, før man tilsætter vand og skruer ned for varmen?

Jens  -  2017-03-19 10:35:22
Vermund Ja, fordej og surdeje kræver meget lidt gær i og med at gæringsprocessen har været i hhv. en hel nat eller uge.

Vermund Edsen-Johansen   -  2016-06-09 10:53:20
Skal der kun 1 g gær i ??