Skagensbrød

Skagensbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 2 Brød
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red:

Skagensbrød, billede 4 Skagensbrød, billede 1 Skagensbrød, billede 2 Skagensbrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dag 1: Fordej
2 dl. Kærnemælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
5 gram Gær, frisk
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Dag 2:
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
125 gram Durummel, fint 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
600 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

40 gram Honning 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
3 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Dag 1: Fordej :
Kærnemælk (ca. 35º C), hvedemel og gær røres sammen med. Stilles tildækket og lunt til næste dag

Dag 2 :
Fordej, vand (ca. 35º C), honning, salt, durummel og halvdelen af hvedemelet æltes sammen. Det sidste mel tilsættes således, at dejen bliver blød. Hæld dejen i en rummelig beholder og stil på køl natten over.

Kom godt med mel/durummel på bordet og hæld dejen ud. Form dejen til 2 brød.
Lad dejen efterhæve i 1½ time.

Bag ved høj temperatur i 25-30 minutter ved 225 grader C. alm ovn til de er mørke.

hæld en ¼ kop vand i bunden af ovnen (giver sprød skorpe). Sæt derefter temperaturen på 200 grader C alm. ovn. i resten af bagetiden ca. 15 minutter eller til brødet lyder hult når du banker på det.


karakterer:
Opskriften er vist 20244 gange,
og udskrevet 277 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13796 (3284 kcal)
KJ pr. Brød 6898 (1642 kcal)
Vægt ialt 1632 gram
Vægt pr. Brød 816 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 845 KJ (201 kcal)
Protein 5.7 gram
Fedt 0.9 gram
Kulhydrat 42.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Jens  -  2017-03-19 10:35:22
Vermund Ja, fordej og surdeje kræver meget lidt gær i og med at gæringsprocessen har været i hhv. en hel nat eller uge.

Vermund Edsen-Johansen   -  2016-06-09 10:53:20
Skal der kun 5 g gær i ??