Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Engelsk julekage

Engelsk julekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Kage

Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidJul

Oprindelsesland : England

EnglandIndsendt :


Engelsk julekage, billede 4 Engelsk julekage, billede 1 Engelsk julekage, billede 2 Engelsk julekage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
275 g.hvedemel
1 tsk.brunt bagepulver
0.5 tsk.muskat
 
250 g.smør
250 g.brun farin
1 citron
1 spsk.sirup
5 storeæg
 
75 g.fintrevne mandler
50 g.mandler smuttede
350 g.korender
350 g.rosiner
125 g.coktailbær
75 g.syltede appelsinskal
 
500 g.ren rå marcipan
500 g.flormelis
1 æg past
2 tsk.citronsaft
100 g.ribsgele
 
 Glasur:
2 æggehvider
500 g.flormelis
1 tsk.citronsaft
 
Opskrift:
Sigt melet med det brune bagepulver og reven muskatnød. Riv citronskallen. Rør farin og smør blødt og luftigt, tilsæt citronskal og sirup. Pisk æggene i, et ad gangen, skiftevis med melet.

Del de hele mandler i to, hak cocktailbærrene groft. Rør de revne og splittede mandler, samt frugterne i dejen. Hæld dejen i en smurt, raspstrøet springform. Glat overfladen.

Bag kagen i en varm ovn ved 150 grader C. alm. ovn i 3 timer. Prøv med en kødpind, om den er gennembagt. Den skal måske have en hel time til. Lad den stå og køle af i 10 min, hvorefter den vendes ud på en bagerist.

Rør ribsgeleen lind og smør den ud over den kolde kage - også på siden.

Ælt marcipanen med 500 g siget flormelis, 1 æg og 2 tsk citronsaft.

Del marcipanen i to lige store dele. Den ene rulles ud til en stor cirkel, der kan dække kagen. Den anden halvdel rulles ud til to bred bånd, der hver kan dække halvdelen af kagens side. Pres kanterne godt til. Skær evt. overflødigt marcipan fra. Lad kagen stå og tørre et døgn eller to, før den glaseres.

Pisk æggehviderne næsten stive og tilsæt flormelis lidt ad gangen. Pisk godt mellem hver gang, indtil æggehviderne er tørre, blanke og så stive, at de kan trækkes op i spidser. Pisk citronsaft i. Bred glasuren ud over kagen og træk den op, så det ligner snetoppe. Den kan evt. pyntes.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (23 stemmer)

Opskriften er vist 60848 gange,
og udskrevet 1054 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Per  -  2009-11-21 16:25:26
Normalt vurderer jeg denne størelse kage til 8 personer, men det er en meget tung og sød kage så jeg vil tro måske det dobelte, altså 16 personer.

Rasmus  -  2008-12-14 09:23:11
Hvor mange personer kan ovenstående opskrift dække?

Louise  -  2008-12-03 13:27:31
Hvor meget kage får man ud af det?

  -  0000-00-00 00:00:00
den smager af jul og en lille smule prut

  -  0000-00-00 00:00:00
den smager bare mega odt, det er helt vildt