Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Fish and chips

Fish and chips, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : TorskeFisk - Lyssej (Luppe)

Oprindelsesland : England

EnglandIndsendt :


Fish and chips, billede 4 Fish and chips, billede 1 Fish and chips, billede 2 Fish and chips, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Chips:
1000 g.bagekartofler
 
 Dej:
200 g.hvedemel
160 g.maizena majsstivelse
 sukker
2 tsk.salt
5 dl.vand
2 æggeblomme
2 æggehvide
 
 Fish:
800 g.lyssejfilet
1 dl.citronsaft
 salt
 peber
 
 fritureolie
 
Opskrift:
Chips:
Skær enderne og siderne af de skrællede kartofler. Skær dem i tykke ensartede stammer (1 x 5 cm) og læg dem i koldt vand i 30 minutter. Tag dem op af vandet og tør dem grundigt. Varm en stor gryde med olie op og kog kartoflerne halvmøre ved medium varme (160 grader) uden at de tager farve. Kom dem op på fedtsugende papir og afkøl helt.


Dej :
Sigt hvedemel, maizenamel, sukker og havsalt ned i en skål. Pisk vandet heri og tilsæt æggeblommen. Lad melblandingen stå i stuetemperatur i 30 minutter.

Pisk æggehviden stiv og vend den forsigtigt i melblandingen.


Fish:
Fisken skæres i passende stykker. Mariner fisken i 15 minutter med citronsaft og krydr med havsalt og friskkværnet sort peber. Tag torskestykkerne op og tør dem grundigt.

Chips:
Varm olien op igen og frituresteg de kogte kartofler ved høj varme indtil de er gyldne og sprøde (190 grader). Kom dem op på fedtsugende papir og drys med havsalt.

Fish:
Dyb torskestykkerne i dejen og frituresteg dem i varm olie, indtil de er gyldne og sprøde. Kom dem op på fedtsugende papir og drys med havsalt.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (54 stemmer)

Opskriften er vist 128010 gange,
og udskrevet 3271 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Suanna  -  2020-05-22 18:30:41
Kuller (haddock), siger fiskemanden, er hvad englænderne bruger til fish 'n chips. Det skulle være den "ægte" torsk. Men de er også nært beslægtede.

Kch  -  2017-04-03 07:26:24
Som Englænderne ved jeg at man altid vil bruge cod = torsk

  -  2016-01-07 08:47:33
hvor meget sukker skal der i fish and chips

Palle  -  2015-04-24 09:13:32
Den korrekte fisk er LYSSEJ, som bruges i oprindelses landet England

Carina  -  2012-02-06 15:38:34
Prøv med torskekæber, så bliver retten ikke bedre!!

Anna Kathrina  -  2010-09-03 13:33:10
Et festmåltid uden sidestykke, men det kræver at man holder sig til opskriften for at fiskestykkene skal blive himmelske sprøde, ummmmh en delikatesse :-)))

  -  2009-09-21 11:08:10
Faktisk er den mest korrekte fisk til denne ret kuller, men torskefilet kan sagtens bruges i stedet!

Chalfe  -  2009-06-18 19:56:07
Hvis du ligger fiskestykkerne i friture nettet og sænker det ned, så kan dejen sætte sig fast i nettet, fiskestykkerne skal lige flyde rundt et minuts tid så de hærder.

Pia  -  2009-05-08 11:52:15
Jeg ved ikke om der rigtig skal øl i dejen, men det haer jeg også hørt at der skulle som hævemiddel. Jeg har fulgt denne opskrift på dej og skiftede vandet ud med helt alm. tuborg, og fik et helt fint resultat. En god måde at få fiskehadere til at spise fisk på.

Lars   -  2009-01-04 16:00:47
skal der ikke bruges øl i dejen?

  -  2008-09-30 21:31:19
glæder mig til at prøve og jo det er torsk de bruger.

Anni  -  2008-08-20 12:39:08
Mon ikke det rigtigste er torskefileter - det siger Jamie Oliver i al fald - og chips´ne er trekantkartofler.

Melanie  -  2007-09-23 14:44:59
Og så prøv at lave det med rødspættefilet à l'orly .. Så meget bedre.. Og det er også den originale fisk til retten..