Gazpacho

Gazpacho, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
SuppeRet : Suppe - Gazapcho

Hovedingrediens : Drivhus Grønsager - Tomat - Tomater

Oprindelsesland : Spanien

SpanienIndsendt :      Red:

Gazpacho, billede 4 Gazpacho, billede 1 Gazpacho, billede 2 Gazpacho, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
150 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Agurk 1 mellem agurk vejer ca. 300 gram.
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Hvidvinseddike 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
  knust is
   
Opskrift:
Dyp de fuldmodne tomater i kogende vand og flå dem. Pil løg og hvidløg. Flæk peberfrugten, fjern kærnerne og skyl den. Skræl agurken, flæk den og skrab kærnerne ud.

Skær disse grønsager i meget små stykker og kom dem efterhånden i en skål. Drys med salt og peber fra kværn og tilsæt 1/2 liter koldt vand.

Kom det i en blender og tilsæt olie og vineddike. Lad blenderen køre et øjeblik og hæld suppen i en terrinen. Sæt suppen i køleskabet i 3-4 timer.

Inden servering knuses isen (ca. 12 isterninger) groft. Kom den knuste is i suppen.

Server suppen med brød til.

Tips:

Denne suppe, der skal spises meget kold, skal tilberedes mindst 4 timer før den skal serveres.


karakterer:
Opskriften er vist 78748 gange,
og udskrevet 2031 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (23 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 2524 (601 kcal)
KJ pr. Pers. 631 (150 kcal)
Vægt ialt 1926 gram
Vægt pr. Pers. 481 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 131 KJ (31 kcal)
Protein 0.7 gram
Fedt 1.6 gram
Kulhydrat 4.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

BA  -  2020-07-25 11:49:51
Super lækkert og nemt lat lave kan varmt anbefaldes :) som forret til tapas

Night  -  2007-07-16 16:31:03
Smager meget tæt på den rigtig spanske...