| |
|
Hvidvinssovs
Hvidvinssovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Alletiders Kogebog
|
4 | dl. | fiskefond eller 1 grønsagsbouillonterning opløst i 2 dl vand4 dl. fiskefond eller 1 grønsagsbouillonterning opløst i 2 dl vand | ½ | dl. | tør hvidvin½ dl. tør hvidvin | 3 | | æggeblommer3 æggeblommer | 250 | g. | klaret smør250 g. klaret smør | | | et stænk citronsaft et stænk citronsaft | | | salt salt | | | friskkværnet peber friskkværnet peber | | | | | | |
| |
Reducer fiskefonden og hvidvinen til 1/3 eller opløs bouillonterningen i kogende vand. Tilsæt hvidvinen og reducer til der er 1 dl tilbage.
Anbring gryden over et vandbad og tilsæt æggeblommerne under stadig omrøring, indtil sovsen er jævn og cremet.
Tilsæt det klarede smør under stadig omrøring.
Tilsæt salt og peber og smag sovsen til med citronsaft.
Tips:
Passer godt til fisk og skaldyr
|
|
Bedømmelse af denne opskrift:
3.1
(4 stemmer)
Opskriften er vist 23159 gange, og udskrevet 332 gange.
| |
|
|
Kommentarer
Louise - 2008-12-12 19:00:49 Jeg fatter ikke helt hvad man skal gøre med bouillonen ??
|
|