Nødder og chokolade hakkes fint.
Mel sigtes sammen med natron. Alle ingredienserne æltes sammen til en ensartet dej. Del dejen i 4 lige store dele, der formes til kugler og derefter trilles ud til ca. 30 cm. lange pølser.
Læg dejen i køleskab eller dybfryser, så kan kagerne bages når man har lyst.
Specierne skæres ud i ca. 3 mm. tykke skiver og bages på midterste rille ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 8 minutter.
Når kagerne er afkølede, lægges de i lufttætte kagedåser.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.9
(22 stemmer)
Opskriften er vist 59200 gange, og udskrevet 1877 gange.
Energi:
KJ total 28845 (6867 kcal)
KJ pr. stk. 103 (24 kcal)
Vægt ialt 1555 gram
Vægt pr. stk. 5 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1854 KJ (441 kcal) Protein 5.6 gram Fedt 22.5 gram Kulhydrat 55.5 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Randi - 2019-11-13 16:37:02 De er fantastiske Bager altid dobbelt og de bliver spist 💕
- 2013-12-15 17:28:45 De er rigtig lækre og meget nemme. Dejen laves og sættes i fryseren og kan så tages ud og bages når man har brug for det og ikke mindst tid til det ;)
eva frandsen - 2010-05-29 13:52:24 De er bare rigtig gode og nemme. Løber ganske lidt ud.
- 2010-01-26 08:22:34 hvor mange småkager bliver der ca ud af denne opskrift?
- 2008-12-07 08:47:36 Vi bager dem hvert år til jul - og har gjort det de sidste 10 år. Det er og bliver vores yndlings-jule-småkager;-)
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider