Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Bordelaisesauce

Bordelaisesauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

SaucerRet : Saucer - Diverse Varme Saucer / Sovser

Hovedingrediens : Øl / Vin og Spiritus - Rødvin

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Bordelaisesauce, billede 4 Bordelaisesauce, billede 1 Bordelaisesauce, billede 2 Bordelaisesauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 skalotteløg
1 bdt.persille
1 kvisttimian
1 laurbærblad
2 dl.rødvin
2 spsk.smør
2 spsk.hvedemel
4 dl.bouillon
 evt. 100 g. oksemarv
 salt
 
Opskrift:
Pil løget og hak det fint. Skyl persille og timian og bind det sammen med laurbærbladet. Bring rødvinen i kog, kog løg og krydderurtebuket i og kog videre for god varme uden låg, til der er omkring halvdelen tilbage.

Smelt smørret, rør melet i og lad det svitse godt igennem under omrøring, til det er nøddebrunt. Spæd med bouillon og den siede, indkogte rødvin og lad det koge godt igennem.

Skyl oksemarven i koldt vand, skær den i skiver og kog den sagte nogle min. i letsaltet vand. Kom den afdryppede marv i saucen lige inden servering.

En klassiks sauce til oksekød. Lige velegnet til det røde og det mere gennemstegte.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (26 stemmer)

Opskriften er vist 82991 gange,
og udskrevet 1671 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Tom  -  2014-11-07 05:08:25
Prøv at undlade meljævningen, da det ikke indgår i en original borderlaise sauce

JOC  -  2008-08-24 13:32:55
Jeg fulgte opskriften og det er nok den mest vellykkede sauce jeg har lavet. Jeg tilsatte dog kun ca. 50 g marv og desuden 3/4 dl piskefløde da den så fik en rigtigt god konsistens og samtidigt var let. Mht. oksebouillon vil jeg anbefale man bruger en af de bedre varianter på flaske man tilsætter vand (IKKE terning), men hvis man er rigtigt feinschmecker bruger man selvfølgelig en hjemmelavet oksefond :-) 10 i karakter herfra

Per  -  2008-02-10 09:58:01
Prøv også at tage 1 lille løg og ca. 8 champignons og hak dem fint, sauter dem i lidt smør og hæld saucen over inden servering.