Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Cæsar salat

Cæsar salat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : Salat - Romainsalat - Romain

Oprindelsesland : Amerika

AmerikaIndsendt :


Cæsar salat, billede 4 Cæsar salat, billede 1 Cæsar salat, billede 2 Cæsar salat, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 Romainesalat
 
 Cæsardressing:
1 æggeblomme, past.
3 sardelfileter (saltede ansjosfileter i olie, købes på dåse)
4 spsk.olivenolie
2-3 spsk.citronsaft
1 tsk.Dijonsennep
 salt
 friskkværnet peber
 
 Croutoner:
4-6 skiveritaliensk brød
 olivenolie
1 fedhvidløg
 frisk, høvlet Parmesan
 
Opskrift:
Brødcroutoner:
Skær skorpen fra brødskiverne og skær dem i 11/2 cm tern. Varm en pande op og rist brødet gyldent, mens man efterhånden tilsætter 1-11/2 spsk olivenolie. Tilsæt tilsidst 1 fed presset hvidløg. Lad croutonerne køle af på et par lag køkkenrulle.

Cæsar salat dressing:
Æggeblomme, sardeller, Dijonsennep, salt, peber og citronsaft blendes jævnt. Pas på med salt, sardellerne er ret salte. Tilsæt efterhånden olivenolien, mens maskinen kører, til dressingen er jævn og tyk.

Skyl og tør salaten og snit den i passende stykker, eller lad bladene være hele, det ser dekorativt ud.

Bland salaten med afkølede brødcroutoner, høvlet Parmesan efter smag og hæld til sidst dressingen over.

Vent med at blande salaten, til den er serveret. (Dressingen får den hurtigt til at se lidt uelegant ud).


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (29 stemmer)

Opskriften er vist 183188 gange,
og udskrevet 3277 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2016-11-21 17:12:21
den blev lavet i 2002 jeg hader mit liv

Nele  -  2015-08-08 08:30:22
En aldeles fantastisk opskrift. Dressingen, som jeg fulgte til punkt og prikke, blev super god. Kylling strimlerne til. Inden servering blandede jeg det hele sammen i en skål for at dressingen blev jævnt fordelt. Super god!

Flemming Nielsen  -  2013-07-26 17:00:47
Jeg har lært at lave den på en lidt anden måde, det passer lige til en dejlig varm sommerdag 1 Romainesalat deles i stykker og blandes med en lille flaske Caesar dressing blandes med ristet Pinjekerner terninger af stegt Kylling eller Laks samt Brødcrotoner og frisk høvlet Parmesan.

Vibeke  -  2010-10-19 10:12:07
glæder mig til at lave ceasersalad i aften, bruger dog bacon har købt den gode italienske pancetta. den bedste ceasarsalad dressing kommer fra Rørvig Kro, jeg kan desværre ikke gøre det lige så godt.

  -  2010-10-08 10:04:06
Det er en dressing, der smager virkelig meget af fisk - stort set uspiselig!!

le chef  -  2010-04-30 17:41:37
der er hverken kylling eller bacon i klassisk ceasar salad

Kamilla  -  2010-01-23 13:01:46
Dejlig salat. Dressingen lavede jeg uden ansjoserne, men den blev rigtig god alligevel. Croutonerne var super gode.

fag tossen  -  2009-10-13 10:50:47
Hvor er bacon henne..............kokken har talt!

Mette  -  2009-10-10 11:35:24
Hvad med kyllingen????

  -  0000-00-00 00:00:00
Æggeblomme blandes med sardeller, sennep, syre og krydderier. Først derefter iblandes olie langsomt - som mayonnaise.

logikeren  -  0000-00-00 00:00:00
æggeblommen står under dressing og skal blandes deri

  -  0000-00-00 00:00:00
Der står intet om hvad æggeblommerne skal bruges til??