Smuldr gæren og rør den ud med lunkent mælk, hvori smørret er smeltet. Sigt mel og revet parmesan og halvdelen af den knuste oregano i gærblandingen lidt efter lidt. Ælt dejen glat og smidig og lad den hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse.
Ælt den sammen igen og del den i 21 stykker, som rulles til boller. Læg 14 boller i to rækker i en smurt aflang form og pensl med smør. Læg de sidste boller i "rillen" mellem de to nederste rækker. Pensl igen og drys med resten af oreganoen.
Lad brødet efterhæve i ca. 30 minutter. og bag det i ovnen ved 190 grader C i ca. 40 minutter.
Dette brød er fedt i sig selv og behøver ikke smør. Det skæres ikke i skiver – man brækker af det hele brød ved bordet.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.3
(4 stemmer)
Opskriften er vist 20400 gange, og udskrevet 394 gange.
Kommentarer
GSJ - 2012-08-18 13:53:04 Tilsatte 1 tsk salt, 16 g presset hvidløg og ½ spsk ekstra oregano .. Og så brugte jeg alm. revet ost i stedet for parmesan ..
Familien er vilde med dem og er kanon til grillmaden i haven ..
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider