Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Oreganobrød

Oreganobrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Krydderurter - Oregano

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
50 g.gær
3 dl.mælk
100 g.smør
500 g.mel
100 g.revet parmesan
1 spsk.tørret oregano
 lidt smør til pensling
 
Opskrift:
Smuldr gæren og rør den ud med lunkent mælk, hvori smørret er smeltet. Sigt mel og revet parmesan og halvdelen af den knuste oregano i gærblandingen lidt efter lidt. Ælt dejen glat og smidig og lad den hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse.

Ælt den sammen igen og del den i 21 stykker, som rulles til boller. Læg 14 boller i to rækker i en smurt aflang form og pensl med smør. Læg de sidste boller i "rillen" mellem de to nederste rækker. Pensl igen og drys med resten af oreganoen.

Lad brødet efterhæve i ca. 30 minutter. og bag det i ovnen ved 190 grader C i ca. 40 minutter.

Dette brød er fedt i sig selv og behøver ikke smør. Det skæres ikke i skiver – man brækker af det hele brød ved bordet.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (4 stemmer)

Opskriften er vist 19892 gange,
og udskrevet 385 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

GSJ  -  2012-08-18 13:53:04
Tilsatte 1 tsk salt, 16 g presset hvidløg og ½ spsk ekstra oregano .. Og så brugte jeg alm. revet ost i stedet for parmesan .. Familien er vilde med dem og er kanon til grillmaden i haven ..