Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Gullashsuppe

Gullashsuppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Gullashsuppe, billede 4 Gullashsuppe, billede 1 Gullashsuppe, billede 2 Gullashsuppe, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1/2-3/4 kg.skært oksekød
25 g.margarine
50 g.bacon
250 g.løg
 
3-4 tomater eller 1 spsk tomatkoncentrat
1-2 fedpresset hvidløg
2 spsk.rosenpaprika
1/2 tsk.kommen
3 tsk.salt
1 tsk.peber
2 l.vand
50 g.smør
 
3 gulerødder
1/4 selleri
1/2 kg.kartofler
3 porrer
1 rød eller grøn peberfrugt
 
 Tilbehør:
6-8 skivergroft rugbrød
 evt. 1,5 dl cremefraiche
 
Opskrift:
Kødet skæres i terninger og svitses i margarinen. Bacon skæres i terninger, løgene i både, og begge dele svitses med.

Tomaterne skoldes, flås, skæres i både og tilsættes sammen med hvidløg, krydderier og vand sammen med smørret. Suppen småkoger under låg i 1-1 1/2 time til kødet er næsten er mørt.


Gulerødderne skæres i skiver, selleri og kartofler i små terninger. Porrerne skæres i ringe, peberfrugterne i korte strimler. Alle grøntsagerne kommes i suppen, der koger yderligere 20-30 minutter, til alt er mørt.

Servering:
Suppen hældes i skåle og serveres evt. med en skefuld creme fraiche i hver portion.

Tips:

Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (80 stemmer)

Opskriften er vist 82545 gange,
og udskrevet 3183 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2013-04-03 21:12:34
Virkelig lækker! Undlod bacon og smør og kom er par oksebouillonterninger i. Kom skyr ovenpå i stedet for creme fraiche. Denne tilsvarer desuden den anden gulashsuppe, hvor der er beregning med.

Cinder  -  2013-01-02 16:40:53
Den smager åhh så skønt!

Morten F  -  2010-12-29 10:02:44
Fremragende ret. Jeg serverer den aldrig med chili i, da den er god som den er. Til gengæld stiller jeg altid tabascoen på bordet. Så kan folk justere selv efter egne smagsløg. Har prøvet med oksekød (faktas bllige grydesteg til 60,- kiloet virker fremragende), skinke og kylling. Alle varianterne er gode – den er meget lækker med kyllingeoverlår også, men oksekød smager altså bedst. Vi dropper gerne bacon, når der ikke er gæster til retten for at holde fedtet lidt i skak. Til gengæld får den så 1-2 fed hvidløg ekstra og to grøntsagsbouillon-terninger (de billige fra Netto smager i øvrigt bedre end de dyre fra Knorr). Til dig, der synes den er klam: Du må have begået en fejl. Enten har den ikke simret læne nok, eller du har kogt den alt for hårdt, eller evt. sparet for meget på vandet. Prøv igen. Den er det virkelig værd!

  -  2010-08-30 16:53:31
Den er lidt for klumpet og klAM. DEN SMAGTE MERE AF DE STORE GRØNSAGSSTYKKER END DEN SMAGTE AF TOMAT SUPPE DET ER SYND AT FOLK BRUGER TID PÅ AT LAVE DEN :(... (BARE MIN MENING :) )

Bente  -  2007-10-29 21:13:00
super med 3 friske chili

Jan  -  0000-00-00 00:00:00
Det er en supergod suppe, som vinteren igennem vil være vores foretrukne suppe. Der kan tilføjes lidt chilli, som giver den ekstra dimenssion

Jan  -  0000-00-00 00:00:00
Man kan også tilsætte Chilli - det skal være frisk og giver en god stærk smag

suzanne  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg bruger skinkekød, magarine, bacon, løg, tomatkoncentrat, hvidløg, rosenpaprika, salt, peber, porrer, grøn og rød peberfrugt samt champignon. Dertil serverer jeg hvidløgsflùtes.

jojes  -  0000-00-00 00:00:00
Supergod og kraftig suppe, især hvis der spares på vandet