af skorpet franskbrød2 skiver af skorpet franskbrød
3/4
dl.
mælk3/4 dl. mælk
400
g.
hakket kalkunkød400 g. hakket kalkunkød
l
ægl æg
reven skal af ½ citron reven skal af ½ citron
salt salt
peber peber
l
knivspids
sukkerl knivspids sukker
l
salathovedl salathoved
2
dl.
vand med 1 bouillonterning2 dl. vand med 1 bouillonterning
6
spsk.
hakket purløg6 spsk. hakket purløg
20
g.
smør20 g. smør
evt. jævning med Maizena evt. jævning med Maizena
Opskrift:
Blød franskbrødet ud i mælk, rør det i det hakkede kød sammen med ægget, reven citronskal, salt, peber og sukker.
Pil salatbladene fra hinanden, kom dem ½ minut i kogende, let saltet vand. Tag dem op og læg dem på spækkebræt.
Form kødet til 6 kugler, læg en kugle på hvert salatblad, pres kødet lidt fladt og pak salatbladene om kødet.
Smør en fladbundet gryde eller sauterpande med smør, drys med purløg og læg pakkerne herpå. Hæld kogende bouillon ved, læg låg på og lad retten dampe i 30 minutter.
Server flutes eller ris til.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.5
(3 stemmer)
Opskriften er vist 8251 gange, og udskrevet 100 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider