Vildthakkebøf med hele hvidløg

Vildthakkebøf med hele hvidløg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Kronhjort - Hjort - Hjortefars

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Vildthakkebøf med hele hvidløg, billede 4 Vildthakkebøf med hele hvidløg, billede 1 Vildthakkebøf med hele hvidløg, billede 2 Vildthakkebøf med hele hvidløg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 g.Røget spæk
250 g.Champignon
 
 Hakkebøf
500 g.hakket hjortekød
½ tsk.groft stødte enebær
 smør til stegning
 salt
 peber
 
 Mos:
1 kg.store kartofler
2 fedhvidløg
300 g.knoldselleri
1 spsk.smør
1 spsk.olivenolie
2 dl.sødmælk
 salt
 peber
 
 Stegte hvidløg:
12 fedhvidløg
 olivenolie
 groft salt
 
 Pandesauce:
2.5 dl.piskefløde
 kulør
 
Opskrift:
Røget spæk skåret i tynde skiver ristes sprøde på pande og tages af. Champignoner skåret i skiver sauteres i det overskydende fedt, fedt og champignon tages af og champignoner gemmes til tilbehør de smeltede spæk kasseres.

Ælt kødet med enebær, del og form det til større eller mindre bøffer og steg dem i smør 3-4 minutter på hver side, efter tykkelse. Drys kødet med lidt salt og peber.

Panden koges af med piskefløde til den tykner, tilsæt lidt kulør og smag til.

Skræl og skær kartoflerne i mindre stykker, kom dem i en gryde med hvidløg samt evt. selleri og kog dem helt møre.
Hæld vandet fra, hæld kartoflerne tilbage i gryden og mos dem groft med en gaffel. Tilsæt smør, olivenolie samt mælk, pisk og varm mosen igennem og smag den godt til med salt og peber.

Steg hvidløgsfeddene i en gryde i olie under omrøring, til der er møre, tag dem op, læg dem på fedtsugende papir og drys groft salt på. Feddene steges med pil/skal og smuttes ved servering.

Servering:
Anret bøfferne på varme tallerkner med grønsagsmos samt stegte hvidløg, pandesauce og de sprøde spækskiver.


karakterer:
Opskriften er vist 18488 gange,
og udskrevet 578 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu