Dyrepostej med vildtsauce

Dyrepostej med vildtsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

PålægRet : Pålæg - Postej

Hovedingrediens : Rådyr - Dyresmåkød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kg.dyresmåkød
175 g.fersk spæk
1 dl.creme fraiche, 18%
0.75 dl.piskefløde
1 dl.rasp
2 æg
80 g.røget spæk (uden svær)
75 g.tynde skiver bacon
 Salt
 peber
 
 Sauce:
40 g.smør
7 dl.vildt eller kalvebouillon
3 dl.sødmælk
1 dl.piskefløde
1 dl.creme fraiche, 28%
 Salt
 peber
 Ribs eller Rønnebærgele
 
Opskrift:
Dyresmåkød og spæk hakkes og røres godt sammen med creme fraiche og piskefløde. Rør rasp, æg, salt og peber i farsen. Dæk skålen til og sæt den koldt.

Farsen kan røres sammen nogle timer i forvejen og skal i alle tilælde trække en times tid.


Gør saucen parat. Varm smørret op og pisk melet i. Pisk nogle minutter til blandingen er brunet. Pisk lidt efter lidt varm bouillon i og pisk saucen glat. Pisk varm mælk i og kog saucen igennem nogle minutter, mens der piskes i den.


Skær røget spæk i terninger. Farsen arrangeres som et brød. Det røgede spæk stikkes ind, så det bliver jævnt fordelt. Overfladen glattes og dækkes med baconstrimlerne.

Brunes i ovn ved 220 g i ca. 20 minutter, skru ned til 180 g, hæld saucen over kødet i fadet og sæt det tilbage i ovnen. Steges i ca. 45 min., saucen hældes en 2-3 gange over under stegningen. Tag fadet ud og læg farstykket på alufolie.

Saucen skrabes over i gryde. Kødet tilbage i fadet og tilbage i den slukkede ovn 10-15 min.

Saucen koges nu op, fløde piskes i, creme fraiche, salt og peber og gele tilsættes sammen med salt og peber. Kan evt. fortyndes med bouillon.

Postejen lægges på et bræt og skæres ud efterhånden, som det spises. Server aspargeskartofler og saucen til.





karakterer:
Opskriften er vist 22682 gange,
og udskrevet 717 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-12-07 17:57:32
I har glemt mel til sovsen i jeres opskrift

  -   2005-01-01 01:01:01
saucen er suveræn