Den du ved nok - Chokolade kokos kage

Den du ved nok - Chokolade kokos kage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 24 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Den du ved nok - Chokolade kokos kage, billede 4 Den du ved nok - Chokolade kokos kage, billede 1 Den du ved nok - Chokolade kokos kage, billede 2 Den du ved nok - Chokolade kokos kage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
4 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
4 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
450 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

4 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 spsk. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
4 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
300 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Glasur
200 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 dl. Kaffe færdiglavet 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 spsk. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
3 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Kokosmel 1 spsk. 2 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 35 gram
375 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
   
Opskrift:
Sukker og æg piskes godt. Mel, vanille, bagepulver og kakao blandes og hældes i dejen skiftevis med mælken. Smelt smørret, afkøl det og hæld det i dejen.

Fyldes i en stor bradepande ca. 33x38 cm. Bages ved 190 grader C. alm. ovn i ca. 25 minutter.

Når kagen er afkølet smøres den med glasur.

Glasur:
smør smeltes og røres med færdigbrygget kaffe, kakao og vanillesukker, kokosmel og flormelis.


karakterer:
Opskriften er vist 1335882 gange,
og udskrevet 24502 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (729 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 42964 (10229 kcal)
KJ pr. Pers. 1790 (426 kcal)
Vægt ialt 2786 gram
Vægt pr. Pers. 116 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1542 KJ (367 kcal)
Protein 3.9 gram
Fedt 19.0 gram
Kulhydrat 46.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Per  -  2022-05-15 12:14:22
Kagen skal bages og afkøles før glasuren kommes på

  -  2022-04-18 19:38:28
Den er mega lækker

Vivi  -  2022-04-12 09:51:55
Skal kagen i ovnen når fyldet er på el hvad vil I gøre

Anonym Bruger  -  2022-03-17 19:00:33
Meget meget god kage. Smager så lækkert. 5 u af 5 stjerner.

Jessica  -  2021-11-30 10:20:03
Den er meget nem og smager fantastisk godt den kan anbefales;)

maja  -  2021-11-05 09:36:52
hmmm mega god kage :)

Pia schmidt  -  2021-10-21 14:03:14
25 min. Er ikke nok. Slog om på blæseovn efter de 25 min. Gav den derefter 10-15 min.

Flemming B  -  2021-06-19 09:26:05
Rigtig god kage som høster stor ros blandt venner

Jytte  -  2021-06-17 12:27:13
Jeg har bagt denne kage så mange gange siden 1978. Målene er en smule anderledes, men ikke noget af betydning. Har altid bagt dobbelt størrelse af denne opskrift, men i de gamle ovne var bradepanderne også større Jeg bagte den ved 160 g. i ca. 50 min. Og så har jeg altid skåret kagen ud i stænger og frosset dem ned, den bliver om noget bedre når den bliver tøet op igen. Havde altid nogle stænger liggende i fryseren, tør meget hurtigt op, hvis man får gæster

Simone  -  2021-03-12 13:25:50
Tiden i ovn skal ændres, for den skal have meget længere tid end 25 min og min for var det rigtige mål. Nu har kagen snart fået 45 min og stadig ikke færdig. Ikke sjovt, når man har folk der venter på kage.

Christina  -  2021-03-09 10:46:21
Tip: Den er ekstra god dagen efter :)

Sara  -  2021-02-18 15:36:18
Mega god kage

Kurt  -  2021-02-07 14:20:21
Den gad ikke at sætte sig efter en time i ovnen

Dorthe  -  2020-11-01 12:49:20
Kan den fryses? Med eller uden glasur??

Celina  -  2020-10-29 19:02:22
er der nogen der har prøvet at lave den som muffins? Hvor lang tid skal de så have i ovnen?

MEP  -  2020-10-28 13:22:38
Bagetiden passede ikke helt, jeg havde så heller ikke lige en bageform der var lige så stor. Ellers super lækker kage.

Thilde  -  2020-10-10 21:12:56
God, klassisk kage. Jeg kan godt lide den lige en smule mørkere, så tilføjer lidt ekstra cacao :)

Marlene  -  2020-04-18 11:36:36
Jeg kan ikke lide kaffe så jeg prøver med kakaodrik

Lucas  -  2020-03-24 16:41:23
Elsker den

Peter  -  2019-11-03 00:45:01
Dejlig chokoladekage med kokos

Kára   -  2019-05-12 00:10:28
Den smager rigtigt godt og har bagt den rigtig mange gange da den både smager godt og er nem at lave og alle kan lide den de elsker den til banko Jeg bager den på 225 grader uden luft i 30 min i en bradepande der hedder 42×29 og 1/2 portion bager jeg i den der er 1 nr mindre og 1 1/2 portion bager jeg i en bradepande der passer ovnens 30 min på 225 er rigtigt i min ovn

Kaja boiesen  -  2018-09-06 07:47:05
Hardenberg kage flere gange bareSuper

Kaja boiesen  -  2018-09-06 07:45:48
Der er en der skriver om der kan brugesandet end kaffe i glasurer, jeg har prøvet appelsinsaft engang det var godt. Nogle bør ku ikke lide kaffesmag

Mette B   -  2018-08-13 21:42:07
Super god opskrift. Stadig god dagen efter

Daniel  -  2017-09-26 16:21:45
Skal have den med til et kræsen tysk hold i morgen, jeg er meget nervøs. Jeg skal bage den nu. Resultatet kommer i morgen

Oliver  -  2017-04-20 15:53:04
Skal lave den idag med far

Ane  -  2017-04-11 13:37:18
Mega fed opskrift! har haft den med i skole! alle elskede den:)

Den bedste!  -  2017-02-26 14:21:57
Jeg bager den altid - nem, svampet og lækker. Man kan naturligvis også komme anden glasur på selvom den originale smager skønt

  -  2016-08-28 10:09:33
Der er jo mange kommentarer og spørgsmål.Hvordan svarer man folk på deres ? ?? Tranevej, du har brugt for meget kokosmel hvis glasuren blev tør :)

Fepigen   -  2016-04-30 16:15:10
15 min i min ovn var rigeligt, så var den færdig. Ikke så spændende en smag, men nem at bage!

  -  2016-04-28 20:08:21
Kan jeg bare bruge 300g sukker og 150g smør?

Camilla  -  2016-02-16 14:57:27
Jeg lavede "halvdelen" - den er stadig kanon lækker:)

Henriette   -  2016-01-11 13:02:26
Nu har kagen fået 35 min og er stadig flydende inden i... Så er du sikker på at det er alm. ovn og ikke varmluft??

Hanne  -  2015-04-28 13:25:32
Kan den fryses.?

  -  2015-02-25 22:28:42
Super nemt og kan fryses 😀

  -  2015-02-14 14:00:04
Hvad er almindelig ovn, er det Varmluft eller over/undervarme? Og skal ovnen være varm når man starter de 25 min.

Tranevej  -  2015-01-20 20:16:16
Kagen mislykkedes, det vil sige, glasusen blev alt for tør, så vil ikke bruge denne opskrift en anden gang.

vini  -  2015-01-13 11:02:31
kan man fryse den med kokos glasuren på?

helene  -  2015-01-11 15:39:18
der skal bruges lidt mere mel og kakao hvis man sætter den ned til 12 prs da jeg gerne ville bage den i spring form i stedet.

Dorthe F  -  2014-10-26 14:02:36
Findes der stadig folk der spiser margarine?? :o) 2/3 smør og 1/3 rapsolie. Kun 300 gram sukker, og 1/3 af melet udskiftet med fuldkornsspeltmel, SÅ smager det rigtigt godt :-P

Stella Mccartney  -  2014-09-29 19:32:21
Tog den med til klassen og de elskede den. Familien elskede den også, både store og små :)

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her