Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Hjemmelavede flødeboller

Hjemmelavede flødeboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 25 stk.
SlikRet : Slik - Diverse slik

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Hjemmelavede flødeboller, billede 4 Hjemmelavede flødeboller, billede 1 Hjemmelavede flødeboller, billede 2 Hjemmelavede flødeboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Bunde:
180 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
70 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Fyld:
6 Æggehvide, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca 30 gram
360 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Overtræk:
300 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Bunde:
Mel og margarine smuldres og blandes med sukker tilsæt evt. lidt vand for at få dejen til at hænge sammen. Æltes og rulles ud. 25 bunde stikkes ud med en udstikker eller glas ca. 7 cm i diameter.

Bundene bages i 8-10 minutter ved 200 grader C alm. ovn på næstøverste rille.

Fyld:
Æggehviderne piskes meget stive. Sukkeret tilsættes langsomt. Fyldet sættes på de kolde bunde med en sprøjtepose med stjernetyld.

Varmes derefter 5 minutter ved 150 grader C (derved bliver fyldet lidt fastere, så det kan overtrækkes).

Overtræk:
Overtrækschokoladen smeltes og duppes på med en bagepensel.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (354 stemmer)

Opskriften er vist 490698 gange,
og udskrevet 9499 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 20068 (4778 kcal)
KJ pr. stk. 802 (191 kcal)
Vægt ialt 1205 gram
Vægt pr. stk. 48 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1665 KJ (396 kcal)
Protein 4.5 gram
Fedt 14.2 gram
Kulhydrat 62.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Fru B  -  2018-12-23 15:18:11
Haha :) jeg kan godt lide at på billederne er der lavet 16 bunde, men der er kun 15 færdige flødeboller på det sidste billede...

Maria mor til 4 inkl. 1 engel❤️  -  2017-10-19 09:09:12
Da mine børn ikke er glade for marcipan bunde i flødeboller, faldt jeg over denne opskrift. Bundene blev super børnene venlige og børnene elsker dem. Vi smeltede chokoladen over vandbad og hældte den i en gammeldags kaffekop, så børnene kunne holde i bunden og dyppe flødebollen i chokoladen. Og derefter var den pynte klar. Vigtigt at flødebollerne får en tur i ovnen 3-5 min på 180 grader alm. ovn, så det får lov at sætte sig fast på bunden inden overtrukket kommes på, når de er kølede af. Vi brugte dog en anden opskrift til guf, da vi ikke havde glukosesirup hjemme. Det kan man sagtens. Vi tilføjede vaniljestang med det udskrabede vanilje i den hjemmelavede glukosesirup, hvor vaniljen og stangen kogte med i sukker og vandlagen ca. 5 min, så havde det en sirup agtig konsistens. Vi brugte 3 store æggehvider. 225 g sukker 3/4 dl vand Æggehviderne piskes vi på køkkenmaskine 10 min og hældte forsigtigt den varme hjemmelavede glukosesirup i hviderne og piskede ca. 15 min mere. 200 g flødechokolade til de 30 små flødeboller (brugte champagneglas som udstikkere). I øvrigt delte vi guffet op i 3 dele og tilsatte flotte pasta farver, så børnene fik deres egne farve hver til stor underholdning i processen.

  -  2016-11-13 21:37:27
Er der nogen som ved hvor længe de kan holde dig?

Helle  -  2016-09-30 16:39:07
Bunden er ikke ret velsmagende. men nem opskrift.

Peter 6.c.   -  2016-04-28 08:20:03
Skal til at lave dem😋ps de ser gode ud MARCUS

Marcus 6.c  -  2016-04-28 08:19:08
Skal lave dem med min klasse i dag håber de smager godt PS. De ser gode ud

Peter  -  2016-04-28 08:16:08
Skal til at lave dem de ser gode ud😋😎

Michelle  -  2016-01-17 10:01:59
Det er gode flødeboller😊😊😊😊😊😊😊😊

malene  -  2015-08-27 11:36:23
skal lave dem i weekende, håber de smager god

Katrine  -  2015-02-24 07:14:51
Vi prøvede dem her hjemme og de var fantastiske❤️

Marianne  -  2015-01-16 20:38:08
Sandhed med modifikationer at flødebollerne skulle være bedre end de købte... Brug gerne 200g sukker eller mindre, 360g som opskriften angiver er alt (ALT) for meget... Men så blev de også gode og rigtig nemme at overtrække...

Cecilia  -  2014-11-25 21:30:13
Er der nogen der ved om de bliver for søde med hvid chokolade

lene  -  2014-10-13 19:38:38
Hej Undskyld men læsere jeg rigtig skal de i ovnen efter der er kommet fyld på. Hm tænker om det ikke s eller

:)  -  2014-04-18 18:27:58
jeg har prøvet at lave dem, men skummet vil ikke blive stivt, nogen der kan hjælpe mig :(

  -  2014-03-15 13:07:00
skal skummen på inden bagningen eller efter

  -  2014-02-05 21:21:35
UHMM prøv at knuse lidt tørret jordbær, lakridspulver eller knust nescafe

Glostrup  -  2013-12-17 11:30:20
Verdensklasse :)

Kirsten  -  2013-10-30 16:26:57
De er bare super gode. Havde lidt svært ved at rulle dejen ud, er der nogen der har en go´ide

  -  2013-09-03 15:34:03
Virkelig gode!

lærke  -  2013-04-10 14:07:39
Jeg skal bage dem i dag håber de smager godt :)

saaaara  -  2013-04-08 21:12:20
Mine forældre synes de var maks gode, men synes dog jeg fik lidt kvalme, så man skal ikke spise mere end en.

  -  2013-02-24 16:50:23
Gode men kom halvdelen af sukkeret i og lidt vaniliesukker. Jeg syntes at hvis man kommer alt sukkeret i falder æggehviderne sammen.

Ninna  -  2013-02-14 15:10:01
Jeg brugte en ske i stedet for en pensel til at putte chokoladen på, og så var det ret nemt. Der kom nok lidt for meget på, på den måde, så det blev rigtig tyk chokolade overtræk. Det smagte rigtig godt! Det kan godt anbefales max at spise 3 af gangen, ellers for man ondt i maven:-( det er sket for både mig og min kæreste..

jesper l  -  2012-12-28 09:55:33
kransekagebund marcipan æggehvide flooresukker tvebakke ældes sammen som bund det er kanon

Mmmm  -  2012-11-20 16:17:40
De er vildt goe'(-: men har lavet dem et par gange før, kom til at lave en fejl denne gang.. Ikke så godt:)

Kamilla  -  2012-09-24 15:54:15
De er virkelige gode! Lavede dem til familien og de blev ribbet! Men kom kun 200 gr. sukker i fyldet, da de ellers bliver for søde. Og Prøv med dryssede mandler ovenpå! Jeg lavede dem i både lys og mørk chokolade og den mørke blev klart modtaget bedst! Og især marcipanbunden var også meget populær. Bare tynde skiver marcipan der bliver varmet ligesom alm bunde. Kan VARMT anbefales!

..  -  2012-09-05 19:53:41
da jeg prøvede at lave dem blev jeg nød til at smide dem ud fordi jeg ikke kunne smøre/duppe chokoladen på:'( Kunne heller ikke dyppe dem i chokoladen..

Tullemus  -  2012-07-07 17:39:30
Elsker hjemmelavede flødeboller Jeg skla måske lave dem i næste uge

Heidi  -  2012-06-15 17:26:23
Måske fik de ikke nok i ovenen men det var MEGET svært at pensle dem med chokolade uden at skummet sad fast i penslen. Skummet sad heller ikke ordentlig fast på vaflen og "truede" med at glide af heletiden.

Mumms   -  2012-06-14 21:31:07
Vi skal bange dem på lørdag, glæder mig helt vildt!;)

Lena  -  2012-05-19 18:07:25
Synes de var ret svære at lave..Men de smager ganske udemærket..

bageren   -  2012-05-19 17:32:05
nemme selv en 13 kan lave dem

Mig  -  2012-02-26 17:29:57
Jeg syntes at de er super gode!!!! Ps. I Love FLØDEBOLLER!!!

tanja  -  2012-02-03 15:41:45
super lækre, men man spiser ikke 5 stk., men jeg brugte ikke alt sukkeret..

Naja  -  2012-01-09 14:43:50
Husk - æggehviderne m. sukker, skal piskes til det er HELT stift, og kan taget over hovedet, uden det falder ned! :) (bare en tommelfingerregel, jeg har lært mig, hihi!) De smager bare super, hvis man tager marcipanbunde. Mums.

Jeppe  -  2011-12-20 20:04:10
Smelt sukker i lidt vand og rør det varmt ned i de letpiskede hvider. Ingen knas.....

  -  2011-12-15 19:15:23
De smager fantastisk! Nemme at lave, og smager langt bedre end dem man køber! Fantastisk opskrift.

den seje bib  -  2011-12-06 15:10:53
jeg skal lave dem paa torsdag det er min foeselsdag om loerdagen jeg haaber de smager godt!

Anine  -  2011-12-04 21:29:29
Har lige lavet dem, og tror de smager meget godt! :D Det var lidt svært at få dem til at blive flotte men det lykkes.. :D

Den tilfredse  -  2011-10-16 20:55:16
Efter en tur i køleskabet er de helt gode :)))))

Putte  -  2011-09-03 15:49:12
Hvordan opbevare i dem? de er bare mums.. men synes at 200g sukker er nok. men det er jo smag og behag :)

mig??  -  2011-09-03 14:55:23
jeg lavede 1000 i dag

  -  2011-07-19 23:31:48
Kan man godt Bryge Lys Chokolade i stedet for Mørk

lasse  -  2011-07-07 19:11:46
husk og piske æggehvidderne og sukkeret ud... det er træls og få flødeboller der knaser af sukker

Bente  -  2011-05-27 13:42:56
Hvor længe kan de ca. holde sig?

Anne  -  2011-05-27 10:26:59
Næste gang vil jeg ikke putte så meget sukker i fyldet, da jeg synes de var ALT for søde! men på trods af det, så er det en god opskrift : D

Lis  -  2011-05-23 10:39:33
Elsker bare fløderboller især når de er hjemmelavet! og den opskitf er bare perfeckt! :D

Line  -  2011-04-30 12:12:03
Fyldet kan også bruges i vaffelis.. Det er bare super godt..

  -  2011-04-10 12:44:38
hvor længe skal man piske?

Sabrine  -  2011-03-21 18:58:16
Man kan komme noget revet chokolade/ kakao i fyldet hvis man syntes det er for kedeligt

Mig  -  2011-03-14 18:32:46
Har lavet flødeboller i skolen idag, de der ser dog lidt bedre ud. Skal prøve dem i weekenden. :D

Der er mere end 50 kommentarer til denne opskrift
Se alle kommentare her