| |
|
Grovflutes
Grovflutes, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Alletiders Kogebog
|
125 | g. | 4 kornsblanding125 g. 4 kornsblanding | 60 | g. | hørfrø60 g. hørfrø | 60 | g. | grahamsnel60 g. grahamsnel | 4 | dl. | vand4 dl. vand | | | | 50 | g. | gær50 g. gær | 1 | dl. | ymer1 dl. ymer | 1.5 | tsk. | salt1.5 tsk. salt | 1 | tsk. | sukker1 tsk. sukker | 400 | g. | hvedemel 400 g. hvedemel | | | |
| |
4 kornsblanding, hørfrø og grahamsmel kommes i en skål og tilsættes kogende vand.
Står ca. 2 timer.
Gær, ymer, salt, sukker og hvedemel tilsættes, og dejen æltes godt igennem.
Stilles til hævning et lunt sted ca. 3/4 time.
Dejen slås ned og formes til 3 flutes.
Efterhæver på pladen ca. 15 minutter.
Ridses og pensles med vand.
Bagetid: 20-25 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.
Bages på midterste ovnribbe.
Tips:
Dejen kan også bages som boller.
|
|
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4
(44 stemmer)
Opskriften er vist 135330 gange, og udskrevet 4332 gange.
| |
|
|
Kommentarer
Mette - 2011-02-18 10:20:42 Bagte flutesne, da vi skulle have barnedåb. Meget lækre, syntes alle.
- 2011-01-25 11:30:36 Synes de bliver ikke nær luftige nok, de er bløde og lidt træls.. Savner at de er lidt mere luftige..
- 2010-03-14 20:30:34 valgte boller...men bagte i 30 min.
og er godt tilfreds m resultat.
Inger Aa.
Per - 2010-03-07 14:32:08 Undlad evt. hørfrøene og brug 185 g. 5 kornsblanding i stedet.
Dorte - 2009-11-05 10:11:16 Er super gode og kan anbefales. Mine hæver ikke så lang tid som opskriften siger.....og synes ikke de er spor bløde..
christian - 2008-04-29 09:12:51 var for blød
Sofie - 2007-03-01 08:02:32 Det tager sgu for
|
|