Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Hummersuppe de luxe

Hummersuppe de luxe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

SuppeRet : Suppe - SkaldyrsSupper

Hovedingrediens : Hummer - Hummer rå

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
2 levende hummere á ca. 400 gram
2 dl.Olivenolie
75 g.smør
2 dl.Cognac
½ fl.tør hvidvin
½ l.piskefløde
2 l.god fiskefond (evt. fra terning)
2 gulerødder
 Det hvide af 2 porrer
3 fedhvidløg
¼ knoldselleri
3 laurbærblade
1 tsk.oregano, tørret
1 spsk.Edellsüss paprika
70 g.tomatpuré (1 lille ds.)
 
Opskrift:
Start med at rengøre grøntsagerne og skær dem i mindre stykke. Sauter dem i en gryde i smør. Tilsæt krydderier og tomatpuréen. Træk det af varmen. De levende hummere flækkes og parteres i klør og krop. Svitses i hed olie til de begynder at skifte farve, hvor efter de flamberes i cognac. Urter, fiskefond og hvidvin hældes på og det småkoges i ca. 20 min. Hummerstykkerne tages op og kødet tages ud af krop og klør. Skallerne knuses så godt det er dig muligt. Jo mere, jo bedre. Styrtes ned til suppen igen sammen med fløden. Koges yderligere i ca. ½ time. Sigtes over i en anden gryde og smages evt. til med salt, flere krydderier og en sjat cognac. Hummerkødet skæres i mindre strimler og fordeles i suppekopper. Den rygende varme suppe hældes over.

Serveres med enten butterdejssnitte eller grovflûte


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (13 stemmer)

Opskriften er vist 47321 gange,
og udskrevet 1541 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Thomas Rold  -  0000-00-00 00:00:00
Denne opskrift kan med fordel laves med mindre vade og suppen jaevnes med smoerbolle og serveres til pasta. grundsuppen kan koges paa enten hummer eller friske rejer med skal der foerst svitses i lidt olie