Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Hummerbisque (Hummersuppe)

Hummerbisque (Hummersuppe), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

SuppeRet : Suppe - SkaldyrsSupper

Hovedingrediens : Hummer - Hummerskaller/affald

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Hummerbisque (Hummersuppe), billede 4 Hummerbisque (Hummersuppe), billede 1 Hummerbisque (Hummersuppe), billede 2 Hummerbisque (Hummersuppe), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.Skaller af hummere
250 g.smør
 
400 g.løg
200 g.gulerødder
200 g.porrer
 kvistetimian
140 g.koncentreret tomatpure
20 hel sort peberkorn
3 laurbærblade
2 spsk.paprika edelsuss
1 tsk.cayennepeber
 
2 l.fiskefond
7.5 dl.hvidvin
 
3 spsk.hvedemel
5 dl.piskefløde
2 spsk.cognac
 
 hummerhaler (scampi) ved serveringen
 
Opskrift:
Skallerne ristes godt af, grønsager, tomatpure, peberkorn, laurbærblade, paprika, cayennepeber tilsættes og del hele vendes godt rundt.


Hvidvin og fonden tilsættes og det hele koges godt igennem 1-1½ time.


Skallerne sigtes fra og suppen kommes tilbage i gryden og står lidt inden melet drysses over, når melet er opsuget piskes suppen godt igennem, bringes i kog og spædes op med fløde, smages til med salt, peber og cognac.


Serveres med hele stykker hummerhaler.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3    (121 stemmer)

Opskriften er vist 276997 gange,
og udskrevet 5035 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Gerda Emilie Johannesen  -  2019-04-14 14:55:46
Det er den bedste hummersuppe, jeg har smagt. Og så hyggeligt at lave den.

Jens   -  2019-01-01 19:21:41
Hmmm. Hummerbisque må kun koge/simre i 20-30 min. Ellers får du et ret bittert resultat. Det bør nok rettes i opskriften.

Kristian  -  2018-11-28 14:02:47
Det er en nem opskrift til en luksus forret. Kan laves dagen før.

helkon  -  2015-01-01 17:18:55
Rester af hummer er fortrinligt til at lave fond af, intet går til spilde, kog, si,fløde, krydderi, og du har en guf middag af rester fra gårsdagens super menu.

ham der var kok  -  2014-12-27 11:31:53
retten må ikke koge men kun simre det vil give bedste resultat

gulerullen  -  2011-12-31 08:38:23
man må kun koge skallerne i 10 min ellers bliver suppen bitter

Anders  -  2011-02-12 14:43:41
Det er en super lækker opskrift, men jeg har gjort det at jeg har jævnet suppen med hummerpasta. Opskriften er dog lidt forvirrende, hvis ikke man lige ved at fiskeskaller, grøntsager osv rent faktisk er den fiskefond, du skriver man skal tilføje 2 liter af længere nede i opskriften. Mht. Hummer, kan jeg anbefale Kvickly, de har for det meste hele frosne hummere fra Canada, og de kan for det meste købes for mellem 25 og 50kr pr stk. Det er ikke nødvendigt at købe friske hummere til denne ret.

  -  2006-12-20 17:12:20
fiskefond kan være fiskeben, persillestilk, timian ,lauerbær, et stk citronskal.det hele simrer ca 20 minutter uden at koe da fongen ellers vil blive bitter. Guleroodsskiver lidt porer eller anden rodfrugt gør ingen skade