Æggene deles i hver sin skål. (Kastanierne befries fra skallen og sukkeret smeltes til karamel i en kasserolle. Smørret tilsættes og kastanierne lægges nænsomt i karamellen. Flamber med calvados og tilsæt appelsinsaft. Kastanierne koges nu møre i karamellen (ca. 10 – 15 min.) og sættes et lunt sted.
Æggeblommerne tilsættes 200 g flormelis og piskes sammen til en ensartet masse med piskeris.
Vanillestangen halveres på langs og marven befries med brug af en kniv, og røres i æggeblommemassen.
Rør 30 g rasp og citronsaft i samme masse med en grydeske og derefter de hakkede kastanier, som i forvejen er bagt ved 180 grader i 30 min. I ovnen.
En knivspids salt tilsættes æggehviderne som piskes stive med en håndmixer. Mens resten af flormelisen tilsættes.
Vend 1/3 af de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i æggeblommemassen med en dejskraber til en ens masse og derefter de sidste 2/3 forsigtigt i.
En ringform smøres med blødt smør og drysses forsigtigt med det resterende rasp.
Dejen fyldes i formene og kastanierne sættes forsigtigt deri og nu bages dejen 40 – 50 min.
Som dekoration vanille/kastaniesirup på tallerkenerne som et bund. Der kan evt. bruges "Fe hår" af lidt smeltet perlesukker og en spiseske glukose.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(4 stemmer)
Opskriften er vist 13326 gange, og udskrevet 203 gange.
Kommentarer
maria - 0000-00-00 00:00:00 det lyder rigtig lækkert og jeg glæder mig til at smage dem
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider