Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Glaseret kastaniekage med sprød karamel og vanillesirup

Glaseret kastaniekage med sprød karamel og vanillesirup, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Varm DessertRet : Varm Dessert - Diverse Varme desserter

Hovedingrediens : Nødder - Kastanier

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
8 stk.æg
250 g.flormelis
1 stk.vanillestang
60 g.rasp
 saften fra 1 citron
250 g.hakkede kastanier
 salt
50 g.smør
15 kastanier
100 g.perlesukker
½ dl.appelsinsaft
¼ calvados
20 g.smør
1 stangvanille
 
Opskrift:
Æggene deles i hver sin skål. (Kastanierne befries fra skallen og sukkeret smeltes til karamel i en kasserolle. Smørret tilsættes og kastanierne lægges nænsomt i karamellen. Flamber med calvados og tilsæt appelsinsaft. Kastanierne koges nu møre i karamellen (ca. 10 – 15 min.) og sættes et lunt sted.

Æggeblommerne tilsættes 200 g flormelis og piskes sammen til en ensartet masse med piskeris.

Vanillestangen halveres på langs og marven befries med brug af en kniv, og røres i æggeblommemassen.

Rør 30 g rasp og citronsaft i samme masse med en grydeske og derefter de hakkede kastanier, som i forvejen er bagt ved 180 grader i 30 min. I ovnen.

En knivspids salt tilsættes æggehviderne som piskes stive med en håndmixer. Mens resten af flormelisen tilsættes.

Vend 1/3 af de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i æggeblommemassen med en dejskraber til en ens masse og derefter de sidste 2/3 forsigtigt i.

En ringform smøres med blødt smør og drysses forsigtigt med det resterende rasp.

Dejen fyldes i formene og kastanierne sættes forsigtigt deri og nu bages dejen 40 – 50 min.

Som dekoration vanille/kastaniesirup på tallerkenerne som et bund. Der kan evt. bruges "Fe hår" af lidt smeltet perlesukker og en spiseske glukose.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (4 stemmer)

Opskriften er vist 13090 gange,
og udskrevet 196 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

maria  -  0000-00-00 00:00:00
det lyder rigtig lækkert og jeg glæder mig til at smage dem