|
| | Dej: Dej: | 100 | g. | smør 100 g. smør | 100 | g. | grahamsmel 100 g. grahamsmel | 100 | g. | mager kvark (5%) 100 g. mager kvark (5%) | 100 | g. | hvedemel 100 g. hvedemel | | | | | | Fyld: Fyld: | 1 | dl. | grønne linser 1 dl. grønne linser | 2 | dl. | grøntbouillon 2 dl. grøntbouillon | 1 | | pillet, hakket løg 1 pillet, hakket løg | 1 | stor | reven gulerod 1 stor reven gulerod | 1 | spsk. | smør 1 spsk. smør | 150 | g. | skyllet groft revet courgette 150 g. skyllet groft revet courgette | 0.25 | tsk. | rosmarin, tørret 0.25 tsk. rosmarin, tørret | 0.25 | tsk. | timian, tørret0.25 tsk. timian, tørret | 0.25 | tsk. | merian, tørret0.25 tsk. merian, tørret | | | | 3 | | æg 3 æg | 100 | g. | hytteost 100 g. hytteost | 50 | g. | reven emmenthaler 50 g. reven emmenthaler | | | salt salt | | | peber peber | | | | 100 | g. | skyllet courgette i tynde skiver. 100 g. skyllet courgette i tynde skiver. | 50 | g. | revet ementhaler50 g. revet ementhaler | | | |
| |
Dej:
Ælt alle ingredienserne til tærtedejen sammen, brug evt. en food processor, så går det nemt, og læg derefter dejen køligt 1/2 times tid.
Rul dejen ud og beklæd en tærteform, ca. 24 cm i diameter, med dejen og stil den køligt.
Kog linserne møre i vand eller grøntbouillon, ca 20 min, og lad dem evt. dryppe af.
Svits løg og gulerod let i en stor pande i smør, mens der røres. Bland gourgetter og linser ved, svits det hele yderligere ca. 1 min og smag grønsagsblandingen til med kryderier.
Hæld grønsagsblandingen i en skål, rør den med æg, hytteost og reven ost. Smag fyldet til med salt og peber og fordel det i tærteformen.
Læg lidt tynde courgetteskiver øverst, drys den revne ost på.
Bag tærten i ovnen ved 200 grader C. , en halv times tid, til den er gylden og ægge-ostemassen stivnet.
|