Boller i skarp sovs

Boller i skarp sovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Boller i skarp sovs, billede 4 Boller i skarp sovs, billede 1 Boller i skarp sovs, billede 2 Boller i skarp sovs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Hakket svine og kalvekød 8-12%
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
5 dl. Svinebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

0.25 tsk. Chili, stødt
1 dl. Madeira 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Rør kødet med revet løg, æg, salt og peber og lad farsen hvile ½ time.

Bring bouillonen i kog. Form kødbollerne 3-4 cm i diameter ved hjælp af en spiseske. Læg forsigtigt bollerne i vandet som kun må simre. Lad dem stå i det simrende vand i ca. 10 minutter.

Tag dem op og hold dem varme. Smelt smørret i en gryde og rør det sammen med melet. Tilsæt langsomt kogende suppe, som kødbollerne har været kogt i, samt chilipeber. Chilipeberen udrøres i et lille glas madeira. Pisk i sovsen og smag den til med salt og peber.

Vend til sidst bollerne i sovsen og server med groft hvedebrød, ris eller hvide kartofler til.

Tips:

Leger eventuelt sovsen med de 2 æggeblommer, når den er taget af blusset.


karakterer:
Opskriften er vist 44222 gange,
og udskrevet 501 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.5    (34 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 7379 (1757 kcal)
KJ pr. Pers. 1844 (439 kcal)
Vægt ialt 1425 gram
Vægt pr. Pers. 356 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 517 KJ (123 kcal)
Protein 8.6 gram
Fedt 7.0 gram
Kulhydrat 4.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu