Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Boller i skarp sovs

Boller i skarp sovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Boller i skarp sovs, billede 4 Boller i skarp sovs, billede 1 Boller i skarp sovs, billede 2 Boller i skarp sovs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Kalv og flæsk. hakket 16%
1 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
5 dl. Svinebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

0.25 tsk. Chili, stødt
1 dl. Madeira 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:

Rør kødet med revet løg, æg, salt og peber og lad farsen hvile ½ time.

Bring bouillonen i kog. Form kødbollerne 3-4 cm i diameter ved hjælp af en spiseske. Læg forsigtigt bollerne i vandet som kun må simre. Lad dem stå i det simrende vand i ca. 10 minutter.

Tag dem op og hold dem varme. Smelt smørret i en gryde og rør det sammen med melet. Tilsæt langsomt kogende suppe, som kødbollerne har været kogt i, samt chilipeber. Chilipeberen udrøres i et lille glas madeira. Pisk i sovsen og smag den til med salt og peber.

Vend til sidst bollerne i sovsen og server med groft hvedebrød, ris eller hvide kartofler til.

Tips:

Leger eventuelt sovsen med de 2 æggeblommer, når den er taget af blusset.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
1.5    (34 stemmer)

Opskriften er vist 38603 gange,
og udskrevet 387 gange.


Energi:
KJ total 8434 (2008 kcal)
KJ pr. Pers. 2108 (502 kcal)
Vægt ialt 1425 gram
Vægt pr. Pers. 356 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 591 KJ (140 kcal)
Protein 8.1 gram
Fedt 9.3 gram
Kulhydrat 4.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu