pancetta eller andet flæsk 150 g. pancetta eller andet flæsk
100
g.
kyllingelever 100 g. kyllingelever
1
løg 1 løg
1
æble 1 æble
½
selleri ½ selleri
1
dl.
piskefløde 1 dl. piskefløde
½
dl.
portvin ½ dl. portvin
2
æg 2 æg
10
knuste enebær 10 knuste enebær
1
tsk.
hakket timian 1 tsk. hakket timian
2
tsk.
salt 2 tsk. salt
1
tsk.
groftmalet peber 1 tsk. groftmalet peber
150
g.
fersk spæk til formen 150 g. fersk spæk til formen
Opskrift:
Hak dyresmåkød, flæsk, kyllingelever, løg, æble og selleri groft. Rør en fars ved at tilsætte fløde, portvin og æg og krydder med enebær, timian, salt og peber.
Beklæd en passende form med skiverne af fersk spæk, fyld farsen i formen og fold spækskiverne over farsen.
Bag terrinen i ovnen i vandbad 1 time ved 175° C. Vandbadet skal være varmt, når terrinen sættes i ovnen. For at prøve om terrinen er færdig stik i den med en pind. Hænger der intet fast på pinden er terrinen færdig. Afkøl og stil den kølig til næste dag.
Tilbehør:
Godt landbrød og blandet salat med æbler og en dressing af valnøddeolie og æbleeddike klæder terrinen.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4
(3 stemmer)
Opskriften er vist 17730 gange, og udskrevet 423 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider