Lakserilette - Lakse rilette

Lakserilette - Lakse rilette, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers

ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : LakseFisk - Røget laks

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Lakserilette - Lakse rilette, billede 4 Lakserilette - Lakse rilette, billede 1 Lakserilette - Lakse rilette, billede 2 Lakserilette - Lakse rilette, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.varmrøget laks
 
1 dl.cremefraiche 38%
1 rødløg
50 g.kapers
1 spsk.grov sennep
0.25 citron skal heraf
1 pt.purløg, frisk
 
 Pynt:
 dild, frisk
Opskrift:
Skindet trækkes af laksen og kødet plukkes af.

Kødet vendes med creme fraiche, hakket rødløg, hakkede kapers, sennep, revet citronskal og hakket purløg.

Serveres med en blandet salat, brød eller knækbrød

Tips:

Andre krydderurter kan også bruges.





Beskrivelse:

Den skønneste lakserilette med rødløg

Varmrøget lakserilette er en lækker lille anretning, som er perfekt til f.eks. påske, julefrokost, fødselsdage, tapas, eller hvis du blot ønsker at gøre lidt ekstra ud af middagen derhjemme. Retten er nem at lave, og der anvendes ikke særlig mange ingredienser, som blot skal røres sammen.

Du kan med fordel lave riletten dagen før. Udover at spare tid får den lov til at trække endnu mere smag, hvilket kun er et plus. Lakserilette med varmrøget laks kan holde sig op til 4 dage i køleskabet i en lufttæt beholder. Så skulle der mod forventet være rester til overs, kan du sagtens gemme dem et par dage. Du kan med fordel bruge rester i en sandwich, dette smager fortrinligt.

Lakserilette opskrift med mange serveringsmuligheder

Denne lakserilette med røget laks anrettes på salat, men du kan også sagtens anrette rilletten på f.eks. hjemmelavet knækbrød, rugbrød eller blinis.

For at gøre lidt ekstra ud af din lakserilette med kapers​, kan du servere dem i fine glas. Forretter og appetizers ser altid mere indbydende ud, når de serveres i små fine glas eller tallerkner.

FAQ

Hvad er lakserilette​?

Lakserilette er en rilette lavet på varmrøget laks, som trevles i stykker og vendes i creme fraiche. I denne opskrift er creme fraichen tilsat rødløg, kapers, citronskal, purløg, sennep og dild.

karakterer:
Opskriften er vist 33526 gange,
og udskrevet 372 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-06-27 17:02:42
Det har intet med rilette at gøre. En rilette er kød varmet/tilberedt i fedtstof

  -   2011-08-11 10:29:13
Der mangler oplysning om serviringsmåde - fx i form etc - og om det skal trække i - i hvor mange timer