| |
|
Svampe cremesuppe
Svampe cremesuppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Alletiders Kogebog
|
400 | g. | østershatte (uden den grove del af stokken) skåret i mindre stykker400 g. østershatte (uden den grove del af stokken) skåret i mindre stykker | 1 | I. | hønsebouillon 1 I. hønsebouillon | 2 | dl. | piskefløde 2 dl. piskefløde | 2 | dl. | tør hvidvin 2 dl. tør hvidvin | 2 | | skalotteløg . 2 skalotteløg . | 1 | spsk. | hvedemel 1 spsk. hvedemel | 1 | spsk. | hakket spansk kørvel 1 spsk. hakket spansk kørvel | | | Lidt friskreven muskatnød Lidt friskreven muskatnød | 20 | g. | smør 20 g. smør | | | salt salt | | | peber peber | | | |
| |
Halver skalotteløgene og skær dem i tynde skiver, hvorefter de koges klare i smeltet smør.
Kom østershattene ned til 1øgene og sauter dem i 3 minutter under omrøring.
Drys hvedemel i svampene og lad det bage godt igennem.
Hæld lidt efter lidt suppen på svampene under omrøring.
Suppen skal røres helt glat inden næste portion suppe hældes på.
Kom vinen i og riv lidt muskatnød i suppen. Smag til med salt og peber
Lad svampesuppen simre i 15 minutter og rund herefter af med piskefløden
Lad den koge uden lag indtil den har den rette cremede konsistens
Vend til sidst den hakkede kørvel i og server et godt, hvidt brød til.
|
|
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9
(11 stemmer)
Opskriften er vist 17941 gange, og udskrevet 596 gange.
| |
|
|
Kommentarer
Thomas - 2011-07-17 15:27:46 rigtig god, vedr.piskefløde, lidt mindre af den, man smager næsten ikke svampene,måske madlavningsfløde var bedre.
|
|