|
175-225 | g. | store friske rejer (kinarejer)175-225 g. store friske rejer (kinarejer) | 2 | spsk. | vegetabilsk olie2 spsk. vegetabilsk olie | 6 ¼ | dl. | lys fiskefond/fiskebouillon6 ¼ dl. lys fiskefond/fiskebouillon | 2 | | tykke stilke citrongræs, finthakkede2 tykke stilke citrongræs, finthakkede | 3 | spsk. | limesaft3 spsk. limesaft | 1 | spsk. | fiskesauce1 spsk. fiskesauce | 3 | | kaffir limeblade, hakkede3 kaffir limeblade, hakkede | ½ | | frisk rød chilipeber, befriet for frø og skåret i tynde skiver½ frisk rød chilipeber, befriet for frø og skåret i tynde skiver | ½ | | frisk grøn chilipeber, befriet for frø og skåret i tynde skiver½ frisk grøn chilipeber, befriet for frø og skåret i tynde skiver | ½ | tsk. | knust palmesukker½ tsk. knust palmesukker | | | korianderblade til pynt korianderblade til pynt | | | |
| |
Pil rejerne, og fjern den mørke åre på bagsiden. Gem rejerne.
Varm olie op i en wok, kom rejeskallerne i og steg under omrøring indimellem, til de har skiftetfarve. Rør fonden i, bring det i kog, og lad det simre 20 minutter. Si fonden, og hæld den tilbage i wokken, kasser skallerne. Tilsæt citrongræs, limesaft, fiskesauce, limeblade, chilipeber og sukker.
Lad det simre i 2 minutter.
Tilsæt rejer, og hold det lige under kogepunktet i 2-3 minutter, til rejerne er kogte. Server i varme skåle pyntet med korianderblade.
|