Fasanterrin

Fasanterrin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Terrine

Hovedingrediens : Hønsefugle - Fasaner

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Gele:
 ben og skrog fra fasanen
 ben fra kogeflæsket
1 groftrevet gulerod
1 lilleknoldselleri i små tern
1 hakket løg
1-2 spsk.olie
1 l.vand
 
5 dl.hønse eller kalvebouillon
3 dl.tør hvidvin
1 dl.madeira
 et par grønne peberkorn (madagaskar)
5 dl.vand
 
3 æggehvider (til klaring af bouillon)
 
 Fars:
 Brystfileter, hakket kød og lever fra 1 stor fasan
50 g.hakket kyllingelever
450 g.kogeflæsk, udbenet og hakket
2 tsk.tørret timian
2 tsk.hakket salvie
1 tsk.fintrevet appelsinskal
2 fedhvidløg
 salt
 peber
3-4 spsk.cognac
2 æg
 
6 skiverbacon
120 g.grofthakkede pistaciekerner
 salt
 friskkværnet peber
 
Opskrift:
Gele:
Start med geleen. Kom skroget fra fasanen i en gryde sammen med ben fra kogeflæsket, tilsæt gulerod, selleri og løg, kom olien i og brun af i ca. 1/2 time ved jævn varme, rør jævnligt i gryden så alt bliver ensartet brunet. Tilsæt 1 liter vand og lad koge i 1 time.

Fars:
Hak fasankødet (undtagen brystfileterne) lever, svinekød og kyllingelever sammen med timian, salvie, appelsinskal og hvidløg. Smag tilmed salt og peber, rør cognac i og derefter æggene rør godt sammen og lad farsen trække 1-2 timer.

Tag ben og grøntsager op af gryden og skum fedtet af fonden, læg derefter skroget tilbage i gryden og tilsæt bouillon og hvidvin sammen med madeira og peberkorn og 4-5 dl vand lad den koge i 2-3 timer, skum jævnligt af for urenheder.

Sigt fonden gennem et klæde. Pisk æggehviderne i den afkølede fond og lad den langsom komme til koge punktet og lad den hvile i 5 min. Sigtes gennem et klæde. Hæld den tilbage i gryden og lad den reducere til 1/2 liter.

Beklæd en terrinform med 3 baconskiver, kom 1/3 af farsen herpå og drys med halvdelen af pistaciekernerne.

Skær brystfileterne i strimler og læg halvdelen på, læg endnu et lag fars på og et lag filet, drys med resten af pistacierne og kom resten af farsen på og dæk med bacon.

Bages i vandbad ved 160 gr. i ca. 2 timer. Lad terrinen hvile i 20 min. Prik terrinen dybt flere steder med en kødnål eller strikkepind og hæld geleen over, lad den stå på køl natten over før servering.

Serveres med cornichoner og ristet brød som forret eller frokostret.





karakterer:
Opskriften er vist 20126 gange,
og udskrevet 359 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2006-12-28 10:16:35
Der skal husblas i skyen ellers bliver den ikke stiv.