Andesuppe med sprødt skind

Andesuppe med sprødt skind, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

SuppeRet : Suppe - FjerkræSupper

Hovedingrediens : And - And hel

Ukendt oprindelseslandKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :     

Ingredienser:
1 and
 gulerod
 selleri
 porre
 løg
50 g.smør
 
 Kalvefond
 (der skal anvendes 8 dl. af denne kalvefond)
2 kg.kalveben
1 gulerod
¼ selleri
½ porre
1 løg
1 tsk.koriander
 
 Garniture :
 Andeskindet
 Andekød i strimler
20–40 g.trøffel
100 g.gåselever
 
Opskrift:
Kalvefond :
De 2 kg kalveben (helst fra ryggen) tørres i en 150 grader varm ovn i 20 minutter. De lægges herefter i en stor gryde og overhældes med 3 – 4 liter koldt vand. Lad det koge op, skum omhyggeligt og lad fonden koge 4 – 8 timer, afhængig af hvor meget kød der sidder på benene. Skum jævnligt. 2 : 30 minutter før kogetidens udløb, tilsættes 1 gulerod, ¼ selleri, ½ porre, 1 løg og 1 tsk. koriander. Fonden sies og koges ind til ¾ eller til passende smag.

Skær bryst og lår fra anden, tag andeskindet af. Brun andeskroget i en 180 grader varm ovn i 30 minutter. Læg det herefter i en gryde og tilsæt kalvefond, grønsager skåret i terninger. Lad det koge svagt i 3 timer. Husk at skumme. Tilsæt lidt vand under kogningen. Si suppen igennem et klæde eller en fin sigte.

Andeskindet skæres i små terninger, der steges sprøde i lidt olie på panden.

Andebrysterne koges 15 minutter i den siede suppe. De tages herefter op og hviler tildækket. Man kan også skære de rå andebryster i smalle strimler og pochere dem i suppen i ca. 1 minut. Bruger du også lårkødet, skal det have 4 gange så lang tid.

Når andebrysterne har hvilet, skæres de i strimler. Den saft der kommer ved udskæringen piskes i suppen samtidig med smørret, når suppen er taget fra varmen. Tilsæt dernæst fintstrimlet trøffel og udskåret gåselever og til sidst det sprøde andeskind.

Tips:

Trøflerne kan eventuelt erstattes med lidt vilde svampe som judasøre, sort trompethat eller kantarel.





karakterer:
Opskriften er vist 24309 gange,
og udskrevet 276 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu