And på Indisk med kokoskål

And på Indisk med kokoskål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : And - And hel

Oprindelsesland : Indien

IndienIndsendt :      Red :

Ingredienser:
3 kg.and
 
 Marinade:
3 dl.yoghurt
2 spsk.friskrevet ingefær
4 fedpresset hvidløg
1 tsk.stødt spidskommen
1 tsk.stødt kardemomme
1 knivspidscayennepeber
1 tsk.salt
 
 Kokosris:
1 dl.kokosmel
750 g.fintsnittet hvidkål
1 spsk.olie
 
 Tilbehør:
360 g.ris
1.5 dl.yoghurt
 Agurk (hakket)
 
Opskrift:
Anden duppes tør og der skæres nogle dybe snit gennem skind og kød. Ingredienserne til marinaden blandes. Anden kommes i en plasticpose, og marinaden hældes i posen. Fordel marinaden over hele anden. Anden skal nu marinere 8 – 24 timer i køleskabet.

Efter marineringen tages anden ud af posen og lægges med ryggen opad på en rist på en bradepande. Steg anden midt i ovnen ved 160 grader i 45 minutter. Vend anden og steg videre i ca. 1 time og 30 minutter, indtil den er gennemstegt (hvis der benyttes stegetermometer skal centrumtemperaturen være ca. 75 grader) Lad anden trække ca. 20 minutter inden den skæres ud

Kokosmel risten på en tør pande, indtil det begynder at skifte farve. Kokosmelet hældes på et fad og kålen svitses i olie på panden. Kokosmelet drysses over kålen.

Tilbehør:
Kog risen efter anvisningen. Skær agurken ud i små tern og vend den i yoghurten.





karakterer:
Opskriften er vist 22581 gange,
og udskrevet 624 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-09-21 11:58:24
hvis man kommer anden i stegepose når man marinerer, kan man putte den direkte i ovnen og stege den i stegeposen. derved mister man ikke narinaden og alle de andre fordele stegeposen har.