kogt kalkunbryst (kan evt. erstattes med kold kalvesteg, kogt skinke spegeskinke eller let røget, usaltet lammelår)350 g. kogt kalkunbryst (kan evt. erstattes med kold kalvesteg, kogt skinke spegeskinke eller let røget, usaltet lammelår)
500
g.
frisk broccoli (300 g frossen)500 g. frisk broccoli (300 g frossen)
3
appelsiner3 appelsiner
1
citron1 citron
1
spsk.
tør hvidvin1 spsk. tør hvidvin
salt salt
peber peber
3
spsk.
olie3 spsk. olie
30
g.
valnøddekerner 30 g. valnøddekerner
Opskrift:
Vask broccolien omhyggeligt, og del den i passende buketter. Skær det grove af stilkene, kom dem i let saltet, kogende vand, og kog dem i 8 min. (Ved frossen broccoli nedsættes kogetiden til 5 min.). Tag broccolien op, slå straks koldt vand på og lad den afkøle i en sigte.
Skræl 2 appelsiner med en skarp kniv, på samme måde som man skræller et æble. Del dem i både og fjern kerner og hinder helt. Pres saften af den tredie appelsin samt citron, og si den. Rør det sammen med hvidvin, krydderier og olie.
Skær kødet i fine små stykker. Fordel det sammen med broccoli, og appelsinstykker på et dybt fad. hæld dressing over, og lad det stå og trække i en halv time.
Tilbehør:
Drys valnøddekerner på umiddelbart før serveringen.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.5
(3 stemmer)
Opskriften er vist 15667 gange, og udskrevet 335 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider