Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Amagergryde

Amagergryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Fedtfattig opskrift

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Amagergryde, billede 4 Amagergryde, billede 1 Amagergryde, billede 2 Amagergryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
200 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
1 tsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Karry
800 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
7.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
300 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
300 gram Hvidkål 1 mellem hvidkålshoved vejer ca 2000 gram renset og uden stok.
100 gram Spaghetti, tørret Der beregnes 75-100 g. tørret spaghetti pr. person
   
Opskrift:
Løgene hakkes, kartoflerne skæres i skiver, gulerødderne rives groft, hvidkålen snittes.

Olien varmes i en gryde tilsæt karry, løg og oksekød svitses heri.

Kartofler, vand, salt og peber kommes i, koges ved svag varme i 10 min.

Gulerødder, hvidkål og pasta tilsættes, retten koges yderlig ca. 10 min.

Retter jævnes evt. lidt med mel som er udrørt i skummemælk.

Serveres evt. med et groft brød.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (343 stemmer)

Opskriften er vist 811577 gange,
og udskrevet 28553 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 7494 (1784 kcal)
KJ pr. Pers. 1873 (446 kcal)
Vægt ialt 2864 gram
Vægt pr. Pers. 716 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 261 KJ (62 kcal)
Protein 2.8 gram
Fedt 1.1 gram
Kulhydrat 10.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2018-02-28 15:50:30
også kaldet ruskomsnusk :/

Jane Hansen   -  2017-02-27 10:53:53
Det er vintergryde

Lars A.  -  2015-10-13 17:48:35
Smager fantastisk og ungerne er helt vilde med det. Bruger den oprindelige opskrift med alle og uden flere ingredienser dog med 500g kød. Lad nu være med at ødelægge den med hvidløg og andre eksotiske ting og nyd smagen fra de gode råvarer.

Heidi  -  2013-10-04 13:53:09
Det smager måske godt men det ser godt nok kedeligt ud.

Anonymous  -  2013-07-29 10:26:55
Tager fænomenet "Salt" Til det ekstreme

Linda Nielsen  -  2012-12-26 20:42:24
Den er bare god,men foruden hakket oksekød,tilsætter jeg bacon og små frikadeller,og rigeligt af det.tilsætter også ekstra karry,men undlader spagetti.

evy  -  2012-11-08 17:17:37
Rigtig dejlig ret og og let at lave.

Marie  -  2012-10-08 20:11:43
Smager godt med creme fraise og mild chili sauce ...

Troels  -  2012-06-09 18:19:26
Drop pastaen, gi den gas med karrypasta og spidskommen, jævn med fløde eller creme fine og maizena. Hit!

Flemming  -  2012-03-22 22:16:59
En bastant ret. Har brugt fløde og tomatpure som smagsforstærker. Smager derefter ret godt.

En ung mand  -  2012-02-20 15:23:23
Det ser lækkert ud, skal prøves i aften. nogen forslag til tilbehør?

Tanja  -  2012-01-08 19:01:08
Nem og billig ret, men smager dog forfærdeligt ..

familie<3  -  2011-12-14 17:46:48
virkelig god men er stærk hverfald det vi har lavet......

  -  2011-10-24 23:16:10
Smager vildt godt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cecilie  -  2011-07-06 18:00:52
kan retten fryses ned? hvis man nu kun er én person

BAre Mig...  -  2011-01-19 00:54:17
Den ret heddeR Ikke amagergryde, hvem har dog kaldt den det. Jeg har lært den af et efterkrigsbarn som lærte den af sin mor som sikkert har lært den af en anden under navnet "GISAU" (udtales geso). Dog en velsmagende ret. Er vokset op med den og har fået den med jævne mellemrum i de kolde dage.

Manja 19 år  -  2010-10-29 12:40:15
Det er en god ret, jeg tilsætter også mere kød og karry - vi skal have det til aftensmad i dag ;) så kan selv min mor være med på grøntsagerne *G*.

Beth  -  2010-09-07 12:25:18
Smager godt, nem og billig. Men mere karry!

Sanne  -  2010-08-15 13:22:33
Jeg vil varm anbefale denne ret. Den er nem og hurtig at lave. Jeg er enig med Laj - klem endelig lidt hvidløg i.

Nette83  -  2010-07-29 12:45:28
En alletiders ret, som vi har oftest spiser om efteråret og vinteren. Vi tilføjer dog mere hakket kød og undlader spaghetti. Retten er allerbedst på 2. dagen :)

Pipsen  -  2010-06-17 18:45:23
Ser lækker ud :o) Genialt at blande kartofler og pasta! Mine børn vil helt sikkert elske denne ret..

Anja  -  2010-04-20 10:08:41
Har spist denne ret de sidste par år. Den er fantastisk og kommer ikke mere kød i, da retten er beregnet til hvis man er på kur, så er kødet med til at øge fedt i retten. Lidt mere karry fra min side og vil ikke undvære pastaen. Det ødelægger rettens helhed.

Gosh  -  2010-02-01 11:36:23
Nem og dejlig ret. Har dog undladt spaghetti. I stedet for vand kan man jo komme bouillon i - til dem der mangler smag. Og evt. lidt mere karry. Så er den hjemme :-)

Per  -  2009-09-12 15:03:05
Til Pia
Jeg ved ikke hvad du tænker på med at der ikke hænger samme med 50.625 dl. vand, om det er mængden eller det er at det er i DL, eller om det er tallene efter kommaet. For øvrigt har vi skåret en decimal fra.
Men for mig ser det rigtigt nok ud

Bertil  -  2009-08-22 12:40:22
Kan man nedfryse denne ret, efter den er blevet lavet? Mvh Bertil?

Pia  -  2009-06-12 22:53:36
Haloooooooooooooo hvis vi laver til f.eks 27 børnehavebørn så skal vi bruge 50.625dl vand det hænger vist ikke sammen....?

yankeeboy  -  2009-03-26 15:21:39
den skal laves i aften med følgende varriation 2-3 hvidløg 1 porre 1/4 pakke bacon snittet fint ristet sammen med farsen 2-3 tsk. karry 1 hønseboullion terning i vand spaghetti udelades serves med soya

Barcelona  -  2009-02-05 19:02:49
Brugte 500 g. hakket oksekød, 3 tsk. karry og 1 tsk. gurkemeje samt bouillon istedet for vand. Desuden rev jeg 6 store gulerødder i stedet for 2, tilføjede 4 cm. revet frisk ingefær og 2 fed hvidløg, droppede pasta, salt og peber men smagte til sidst til med soja og retten blev både pæn at se på og smagte dejlig krydret-uhmmm det bliver en favorit!

M&M  -  2009-01-09 19:59:45
En lækker ret, som hele familien kan lide.

Judy O.  -  2009-01-03 21:51:32
Har ikke lavet retten, men må komme med en lille protest mod "roderiet". Enten hvidkål ELLER spaghetti. Både kartofler, hvidkål og spaghetti er fyld, og to "fyldting" er rigeligt i én ret. PS og vi er altså også til mere kød - 200 g kød til 4 perosner er jo næsten sultegrænsen (undskyld)

Morganza  -  2009-01-02 22:58:34
Rigtig god ret dog med mere karry,en god ide at koge pastaen for sig selv,det ser pænere ud

gitteko  -  2009-01-02 21:39:40
lækkert med næringsberegning,mem hvorfor skal opskrifterne pludselig skrives med så små skrift størrelse så man næsten ikke kan læse hvad der står har ellers været meget glad for jeres opskrifter og brugt dem meget

bente  -  2009-01-02 10:20:54
Føj for en sammensætning af madvarer! Jeg har ikke lyst til at forsøge at lave "pyt i pande" med kartofler, spagetti, gulerødder, kål osv.

Mansse 17 år  -  2008-12-10 21:42:51
God opskrift :) jeg kom kartofler (rest fra aftensmad i går) i til sidst, det var let. portionen var så stor at den snart ikke kunne være i gryden ;) Kan anbefales, OGSÅ med spaghetti!

  -  2008-10-28 09:09:15
hej, mon ikke opskriften er forkert med alle de løg, vil prøve den men kun med 300 gr.

Line&Tue  -  2008-10-12 19:45:56
Vi er åbne for at prøve den igen, men så skal der mange flere krydderier og lidt mere kød i:)

Pernille  -  2008-10-06 17:17:54
Dejlig, sund og meget mættende ret. Puttede ekstra kål, salt og 2 boullionter i. Serverede flute til.

pansionisten  -  2008-10-03 16:44:36
Har kendt til denne opskrift i mange. Lærte den af vores søn, der dengang var 13 år!! Han havde lavet den i hjemmekundskab i skolen. Det er nu 36 år siden !

Frederik Schack  -  2008-09-17 17:21:26
Jeg synes at det smager super med kinakål istedet for hvidkål.

Bennar  -  2008-09-12 21:01:13
Hvis der er en rest af denne dejlige ret, varmer jeg den næste dag drysset med mild ost i ovnen.

Henrik  -  2008-09-04 23:19:43
God ret, prøvede den med porrer i stedet for pasta. Glemte dog grønsagsbuillionen, så der manglede lidt smag. Smid også et par fed hvidløg i.

åse hynad  -  2008-08-27 17:44:31
super ret. burdes prøves i hjemmet.

PR  -  2008-08-25 12:38:25
Smager lige så kedeligt som synet af retten.

mathias  -  2008-07-29 18:46:53
fantastisk ret. man skal bare ikke putte pasta i. det ødelægger konceptet. lidt parmesan ost over tallerkenen ved servering er fint. og ja mere kød. det er alt for lidt i forhold til det andet.

Tina  -  2008-07-02 20:30:01
Den er suveræn lækker.Den mætter godt.

kate b  -  2008-05-16 09:28:40
jeg syntes det er en rigtig god ret, smage skøn, men er den også fryse egnet? kate

christina  -  2008-05-14 08:57:45
Mangler masser af smag! Er dog meget mættende. Nogen forslag til, hvordan man får mere smag i??

Houston, Texas, USA  -  2008-04-22 22:46:26
Jeg maa tilslutte mig den der skrev at retten ikke saa specielt interessant ud, men ikke desto mindre har den jo rigtig rigtig mange gode anbefalinger saa lige NU er jeg i gang med at lave retten. Har dog ikke hvidkaal, saa det maa jeg desvaerre udelade. Brugte lidt mere gulerod og celleri og nogle flere krydderier. Spaendende:-)

  -  2008-03-31 11:47:57
Rigtig god ret i hverdagen. mætter godt og er sund og fedtfattig.

Kista  -  2008-03-10 20:33:45
Da jeg kommer fra Amager, saa tvivler jeg paa at der skal pasta i retten. Karryen er OK, der kom jo mange fra Holland til Amager for at arbejde med groentsager og de har nok haft karryen. Men kartofler og pasta er lidt meget stivelse sammen.

Rustad  -  2008-02-29 15:35:41
Dejlig nem ret, som børnene kan være med at lave. I denne ret spiser børn og voksne en masse grønt med stor nydelse

Femmøller  -  2008-02-18 18:28:13
Vi puttede også revet selleri i og hakket porre. Istedet for karry brugte vi et rødt All round krydderi.. -En rigtig nem "børneret" Minder om fritter bålgryden, som jeg laver på arbejde:-)

Lene Andersen  -  2008-02-14 18:21:09
Der mangler oplysninger om hvor mange kalorier, retterne indeholder

Annelise  -  2008-02-08 20:23:13
Rigtig god opskrift. Kom ikke pasta i, men mere karry og tilsatte soya og porrer

margot  -  2008-01-31 13:51:52
underlig blanding men det smager bare super godt.

Nina  -  2008-01-26 19:16:53
Det er en super ret men jeg har nu aldrig lavet den med pasta, så er den også mere sund

nanna  -  2008-01-07 19:46:04
MMMM mig og min mor synes bare den er så goD!!! :) vi bor på amager så det passer godt !!! vi putter børnepasta i i stedet(forskellig farvet) så det ser sjover' ud !! hilsen nanna på 8år

Bettina  -  2007-11-29 10:45:02
MUMS. hele familien elsker den,men jeg tilsætter nu altså ekstra krydderier

Camilla  -  2007-10-10 12:02:47
den skal prøves selv om den ikke ser særlig lækker ud, tror jeg vil prøve at tilføje lidt mere af alt ting, mere smag og flere grønsager.

Mikis  -  2007-10-02 20:15:11
Krydrede den lidt mere som de andre nævnte lidt ekstra kød og så var det utroligt velsmagende. det skal nævnes at jeg ikke spiser kål normalt.

tidselborg  -  2007-08-14 09:07:07
er lækker, men tilsæt lidt ristst bacon og evt i stedet for pasta vil jeg tilsætte lidt peanuts + ekstra krydderi....

Hanne Lund  -  2007-07-30 16:45:54
TUSIND TAK , hvem du så end er. Nu har jeg ledt efter denne opskrift siden 1993. Fik den som barn og jeg ELSKER den. Minder mig om min mor... FEDT FEDT...

  -  2007-07-24 03:57:02
Den både lyder og ser dødsyg ud. Men jeg vil da prøve den nu hvor i alle roser den. :)

Karina  -  2007-07-19 09:43:45
smager godt, og nem at lave

Den madglade  -  2007-06-26 22:54:36
Kan kun sige`... Nam...Nam Guf!! Ss`Vild lækker opskrift. FRa skala 1 til 13, er denne opskrift på et 9 med et ekstra smil på:) God, men prøv yderligere, at tilsætte ekstra karry og 2 grønsagsboullonterninger

Bettina  -  2007-04-23 19:45:41
godt mættende - ligger ej for tungt i maven

pia  -  2007-04-19 18:01:27
det ik så ring enda

Zaphod  -  2007-04-05 17:08:34
Verdensklasse. Men mere kød, evt. en grønsagsboullonterning.

  -  2007-03-14 14:07:59
jeg synes den mangler smag

Rie Sørensen  -  2007-03-12 18:55:54
Kanon god ret som mig og min mand er hetl vilde med

  -  2007-02-21 17:29:59
smager dejligt, og er hurtigt og nem at lave

Linda  -  2007-02-20 20:07:14
tilføj ekstra karry og salt. Put ikke pasta i.

  -  2007-01-30 11:10:16
1 fintsnittet porre, 1 grotfrevet persillerod, lidt mere kød, perfekt

Ida in Wyoming, USA  -  2007-01-29 01:22:33
Fantastic, my Mom and sister loved it also. I didnt put the cabbage in, but it was super anyway. Thanks

Marie  -  2007-01-27 20:46:05
Smager rigtig godt, også MED pasta i. Kan godt tåle mere end 1 tsk. karry. Ellers kan man ikke smage det...

jane -  -  2007-01-23 11:18:26
den skal sgu prøves i aften.

gv  -  2007-01-22 09:39:32
0 pasta evt. porre, selleri, friskt rugbrød og god soya på bordet....til retten selvfølgelig

grethe  -  2007-01-22 08:13:11
dejlig ret men prøv at komme et par porrer og lidt selleri i og undlad pasta det bliver den kun sundere af

marzanna  -  2007-01-22 07:39:01
dejlig nemt ret , dejlig i smag

Bibi  -  2007-01-03 18:29:52
til den der sagde kardemomme i.. det smagte IKKE godt..

spejdermadmor  -  2006-12-11 06:41:37
enig med Laj + en gang porrer - det var bare godt!

Sidsel og Kim  -  0000-00-00 00:00:00
Meget kedelig ret, kan ikke anbefales.

gro  -  0000-00-00 00:00:00
fanyastisk.bruger bare mere karry og kød og undlader pasta, men er simpelthen genial. skal prøves

lotte  -  0000-00-00 00:00:00
Den er smadder go"perfekt til dame/herre middag,evt et flute til ss..

slik munden  -  0000-00-00 00:00:00
meget nem at lave

Bettina  -  0000-00-00 00:00:00
hele familien kan lide denne ret.Også dem,der ik kan lide hvidkål..Og så er den utroligt mættende.Lækkert

Maria  -  0000-00-00 00:00:00
Smager godt, men mere karry ;)

Kirsten P  -  0000-00-00 00:00:00
En Amagergryde med tilsætning af pasta!!! Det må være en spøg.

  -  0000-00-00 00:00:00
Den er meget god

arne6  -  0000-00-00 00:00:00
den er god og let at laver

lili  -  0000-00-00 00:00:00
smager ikke som forventede

Sanne  -  0000-00-00 00:00:00
Hmm... smager himmelsk!! :-)

  -  0000-00-00 00:00:00
Smager overraskende godt!! Selvom det ikke er et kønt syn

  -  0000-00-00 00:00:00
god med soya på

Fam. Sørensen  -  0000-00-00 00:00:00
den smagte rigtig godt velbekome

nancy karlsson  -  0000-00-00 00:00:00
Den er simpelthen LÆKKERLÆKKER

Laj  -  0000-00-00 00:00:00
klem bare et par fed hvidløg i også.....super

  -  0000-00-00 00:00:00
God ret, det er ikke sidste gang vi har lavet det

Jane Ea  -  0000-00-00 00:00:00
dejlig nem ret, smager godt...

  -  0000-00-00 00:00:00
i stedet for oksehakkekød, kan man bruge kyllingekød. det

  -  0000-00-00 00:00:00
Smager virkelig godt, men vi putter lidt ekstra kød i

  -  0000-00-00 00:00:00
virkelig god hverdagsret

  -  0000-00-00 00:00:00
Nem og mættende

  -  0000-00-00 00:00:00
Virkelig god, selvom man ikke bryder sig om hvidkål