andelever eller kyllingelever 400 g. andelever eller kyllingelever
50
g.
smør 50 g. smør
1
løg, finthakket 1 løg, finthakket
1/2
dl.
portvin 1/2 dl. portvin
saft og skal af 1 appelsin saft og skal af 1 appelsin
1
tsk.
tørret timian 1 tsk. tørret timian
1
æg 1 æg
2 1/2
dl.
piskefløde 2 1/2 dl. piskefløde
1
dl.
pistacienøddekerner 1 dl. pistacienøddekerner
salt salt
peber peber
150
g.
mager bacon i tynde skiver150 g. mager bacon i tynde skiver
Opskrift:
Dup leverstykkerne tørre. Brun dem i halvdelen af smørret. Tag dem af. Kom resten af smørret på panden. Svits løget heri et par minutter. Kom portvin, appelsinsaft og -skal på, og kog panden af. Lad blandingen blive kold. Skær 1/3 af leverstykkerne i små terninger. Rør kødet med æg, krydderier, pandeafkog og fløde til en fast fars. Vend leverterninger og nødder i. Beklæd en 1 1/2 liters form med baconskiver, og kom halvdelen af farsen i.
Læg de hele leverstykker på, og dæk med resten af farsen. Glat overfladen med en våd dejskraber. Dæk med stanniol. Bag pateen på nederste ovnrille 1 1/2 -1 3/4 time ved 170C. Stik i den, saften skal være klar. Lad pateen køle af under et let pres. Pateen vendes ud af formen, sky/fedt skrabes af, og pateen skæres i skiver. Pynt med appelsin eller små kumquats.
Hertil smager en frisk salat godt.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.4
(4 stemmer)
Opskriften er vist 21283 gange, og udskrevet 737 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider