velnærede ænder omkring 3 kg2 velnærede ænder omkring 3 kg
smør til stegning smør til stegning
salt salt
peber peber
sauce: sauce:
1
l.
vand 1 l. vand
10
stødte hvide peberkorn 10 stødte hvide peberkorn
1
tsk.
hakket løvstikke 1 tsk. hakket løvstikke
1
tsk.
sellerifrø 1 tsk. sellerifrø
10
stødte korianderfrø 10 stødte korianderfrø
1
spsk.
frisk mynte 1 spsk. frisk mynte
5
dadler uden sten 5 dadler uden sten
1
spsk.
honning 1 spsk. honning
lidt vinaigre lidt vinaigre
salt salt
1
dl.
sukkerfri druesaft 1 dl. sukkerfri druesaft
1
spsk.
fransk ennep 1 spsk. fransk ennep
Opskrift:
Tag ænderne ud og gnid dem med salt og peber ind- og udvendigt. Brun dem i smør på en stor pande. Sæt ovnen på 200 grader. Steg ænderne en halv times tid - de sidste 5 minutter med åben ovnlåge. Tag ænderne ud, og lad dem køle af. Skær brystkød og lår af ænderne. Læg dem tildækket i køleskabet.
Hug andeskrogene i stykker, og læg dem i en stor gryde. Der hældes vand på til det dækker helt. Kog op, og skum fedtet af. Tilsæt peber, løvstikke, sellerifrø, korianderfrø, mynte, dadler og honning. Kog for svag blus i 2 timer.
Si saucen og smag den til med vinaigre, salt, druesaft og sennep.
Kog 12-14 dadler, tag stenene ud, og passer frugten gennem en sigte. Smag til med fintstødt kommen. Form 4 boller af puréen. Varm andelår og brystkød forsigtigt i ovnen under smørsmurt pergamentpapir.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.8
(2 stemmer)
Opskriften er vist 18667 gange, og udskrevet 213 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider