| |
|
Oksekødsuppe
Oksekødsuppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Alletiders Kogebog
|
3-4 | kg. | skært oksekød3-4 kg. skært oksekød | | | vand vand | 1 | spsk. | salt1 spsk. salt | 5-6 | | peberkorn5-6 peberkorn | | | suppeurter suppeurter | | | suppevisk suppevisk | | | | 400 | g. | kødboller400 g. kødboller | 400 | g. | melboller400 g. melboller | | | evt. ristoppe, peberrodssauce evt. ristoppe, peberrodssauce | | | |
| |
Det skyllede kød dækkes med vand. Suppen bringes i kog, skummes, krydres og tilsættes urter og suppevisk. Kødet koges småt under låg ca. 2½ time.
Suppen sies og smages til. De ituskårne urter, mel- og kødboller varmes i suppen, der kan serveres med ristoppe.
Kødet serveres efter suppen og skæres på tværs af kødtrævlerne i skiver, der maskeres med lidt sauce.
Resten af peberrodssaucen hældes i sauceskål. Hvide kartofler eller brød serveres til.
Tips:
Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.
|
|
Bedømmelse af denne opskrift:
3.4
(20 stemmer)
Opskriften er vist 40156 gange, og udskrevet 840 gange.
| |
|
|
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
|
|