Skyl og tør auberginer og læg dem på en plade i en 275 grader varm ovn i 15 minutter. Skru ned til 150 grader og bag auberginerne i ca. 30 minutter, indtil de er helt bløde at trykke på.
Tag dem ud og lad dem køle en smule af. Pil skallen af og læg auberginekødet i en skål. Mas og rør auberginekødet sammen med en håndpisker til en jævn blød masse.
Pisk rasp og løg i. Pisk Olie, vineddike og citronsaft i, lidt efter lidt. Konsistensen skal være som mayonnaise. Smag til med salt og peber og rund smagen af med en anelse sukker. Sæt skålen i køleskabet i mindst 4 timer.
Rør igen mosen sammen og smag til. Mosen serveres i et fad drysset med fintklippet persille. E.v.t. pyntet med sorte oliven. Spis groft brød til, som dyppes i mosen
Tips:
Retten er fra det græske køkken, og kan laves dagen før. Retten skal mindst stå og trække 4 timer, før den spises. Der kan evt. også blandes kogt moset kartoffel i retten, og raspen kan udskiftes med brød udblødt i vand.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3
(15 stemmer)
Opskriften er vist 43229 gange, og udskrevet 1074 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider