Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Cantuccini, krydret

Cantuccini, krydret, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Nødder - Mandler

Oprindelsesland : Italien

ItalienFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :


Cantuccini, krydret, billede 4 Cantuccini, krydret, billede 1 Cantuccini, krydret, billede 2 Cantuccini, krydret, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 gram Mandler, usmuttede 1 dl. mandler vejer ca. 50 gram.
1 mandel vejer ca. 1 gram.
2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
300 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
3 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
1 tsk. Kardemomme, stødt
2 dl. Rosiner 1 tsk. vejer 2.5 gram
1 spsk. vejer 7.5 gram
1 dl. rosiner vejer ca. 50 gram
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Pensling:
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Hak mandlerne groft

Bland mel, bagepulver og krydderier, men hold 2 dl mel tilbage, som tilsættes efterhånden

Bland resten af ingredienserne i og ælt dejen sammen

Når dejen kan æltes, uden at hænge i fingrene, deles dejen i 4 lige store dele, der rulles til lange tykke pølser (ca. 3 cm i diameter). Lægges på bagepapir på bagepladen

Pensles med sammenpisket æg og bages midt i ovnen ved 175 grader C. alm. ovn i ca. 20 minutter.

Når de er lidt afkølede skæres de i tynde (ca. ½ cm tykke), skrå skiver og lægges tæt ned på pladen

Lad kagerne tørre midt i ovnen ved 150 grader C. alm. ovn i 20-30 minutter, til de er helt tørre og mandlerne er gennemristede.

Tips:

Rørsukker eller brun farin kan anvendes i stedet for almindelig sukker, kagerne bliver knap så søde og smager om muligt endnu bedre.

Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på cantuccini

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (20 stemmer)

Opskriften er vist 55301 gange,
og udskrevet 1447 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 20469 (4873 kcal)
KJ pr. Portion 20469 (4873 kcal)
Vægt ialt 1471 gram
Vægt pr. Portion 1471 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1391 KJ (331 kcal)
Protein 9.3 gram
Fedt 8.3 gram
Kulhydrat 55.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

brith  -  2013-08-28 14:11:59
Rigtig lækre småkager! Jeg lavede dem med brun farin i stedet for alm sukker, og de fik en rigtig lækker sukker"balance".

Zenja  -  2011-04-13 11:08:17
jeg lavede dem med brun farin.. de smager super godt:)

Rikke  -  2007-03-15 14:07:41
Prøv at tilsætte lidt ren kakaopulver og citronskal. jeg lavede dem uden rosiner og med hele mandler, som jo bliver skåret over, når skære dem i stykker Uhm

Stine  -  0000-00-00 00:00:00
Prøv med citronskal som krydderi

lone  -  0000-00-00 00:00:00
I Italien drikker vi vino santo til,(sød italiensk vin, kan købes i de fleste store butikker eller vinhandlere) prøv det, det smager rigtig godt

Kirsten  -  0000-00-00 00:00:00
Prøv med anis som krydderi og så ingen rosiner

Lotte  -  0000-00-00 00:00:00
Det er slet ikke nødvendigt at hakke mandlerne, de fleste bliver halveret, når snitterne skæres ud.

Karin  -  0000-00-00 00:00:00
Ingen rosiner, mandlerne hakkes meget lidt, og kagerne skæres i 1 cm tykke stykker, så er der fest!

Lars  -  0000-00-00 00:00:00
Man kan også erstatte en del af sukkeret med sirup. Det blir de extra mums af!