Biscotti
Hovedingrediens : Nødder - Mandler Oprindelsesland : Italien Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Mandlerne ristes på en tør teflonpande.
Del æggene og pisk æggeblommer med sukker og vaniljekorn, til det er tykt og lysegult. Æggehviderne piskes stive og vendes i dejen. Citronskal, ristede mandler, hvedemel og bagepulver blandes og vendes op i æggemassen, der røres glat. Dejen skal kunne trilles til 2 cm. tykke pølser og lægges på bagepapirbeklædt bageplade. Bages i ovnen ved 175 grader C. alm. ovn i 20-25 minutter, til de er let brune. Straks rullerne kommer ud, skæres skrå tykke skiver, der køles af på bagerist og gemmes i kagedåser. Kagerne er meget hårde og er tænkt som dyppekage. Man kan dyppe dem i sød marsalavin, i sherry, i vin santo eller i sin favorit hedvin. Det er den halve fidus ved disse kager, at man skal have et lille glas ved siden af. Tips: Kan også laves med både chokoladestykker og orangesmag |
|
Opskriften er vist 97951 gange,
og udskrevet 3003 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (26 stemmer) |
|
Kommentarer Malene-pigen - 2015-05-03 18:12:46 Dejen er alt for klistret til at blive rullet til pølser. Mener at jeg har fuldt opskrift og fremgangsmåde, inkl. gode tips. Hvad har jeg gjort forkert? Eller skal det være klistret? Signe - 2013-03-14 19:42:51 Super god opskrift! Jeg prøvede denne opskrift, med de tips andre havde skrevet.. uden at dele æggeblommer og hvider, med groft hakkede mandler der ikke var ristet og bagte dem 2. gang dog ca 30 min på 100 grader, det fungerede rigtig fint! Asejdelin - 2012-02-20 21:05:17 Super opskrift. Brugte appelsin i stedet for citron - smager fantastisk. Blev dog lidt bløde efter noget tid - anbefaler at bage to gange Leya - 2011-07-01 20:56:28 Mente biscotti skal efterbages i ovnen når de er skåret??? Samtlige andre opskrifter er sådan, bliver de ikke bløde da?? Chi - 2009-04-25 01:05:09 .. bortset fra den udnødvendige piskning af æggehvider, så er det en fremragende opskrift ;) det er en bonus at komme mere citrus skal i..! Chi - 2009-04-16 14:12:04 øøhm... hvorfor alverden piske æggehviderne, når dejen aligevel skal trilles? benthe - 2009-03-15 19:32:35 Jeg hakker bare mandlerne groft med skræl, og de bliver lige så gode. Solskin - 2007-04-23 16:33:37 De er mange gange bedre end købte plus at de er hurtige at lave. Anne katrine - 2005-01-01 01:01:01 Super lækre kager. Har prøvet med hakket appelsinskal i. Louise - 2005-01-01 01:01:01 Fantastisk lækre..og der kommer rigtig mange kager ud af denne opskrift. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne