Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Grillet oksetyndstegfilet med pasta-salat og salat med ansjosmainade

Grillet oksetyndstegfilet med pasta-salat og salat med ansjosmainade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter på grill

Hovedingrediens : Oksekød - Tyndstegsfilet

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :



Ingredienser:
2-2½ kg.oksetyndstegsfilet
2 spsk.olie
 salt
 peber
 
 Pasta-salat
750 g.tørret pasta (penne, skruer eller lignende)
250 g.sorte oliven uden sten, drænet vægt
1 dl.olivenolie
½ dl.balsamico eller rødvinseddike
½ dl.citronsaft
150 g.reven parmesanost
 
 Salat
2 salathoveder
½ dl.olivenolie
6-8 ansjosfiletter
½ dl.citronsaft
10 modne tomater
2 salatløg
 
Opskrift:
Tænd grillen

Kom oksetyndstegen på grillen ved moderat varme 6-10 cm. fra kullene alt efter hvor varm grillen er. Vend stegen jævnligt. Den kan i øvrigt også steges på spid.

Ved brug af stegetermometer skal centrumstemperaturen være 55-60 grader for rosastegt , 60-65 for svagt rosa og 65-68 for gennemstegt. Ønskes stegen gennemstegt tager det ca. 45-60 minutter. Husk at lade stegen hvile 20 minutter før der skæres skiver af den.

Pasta-salat
Blend de stenfri, sorte oliven med olivenolie, balsamico og citronsaft. Har du ikke en blender, kan de sorte oliven også hakkes fint med en skarp kniv og blandes med de andre nævnte ingredienser.

Kog pastaen al dente, altså ikke helt blød, men så der stadig er bid i den. Se kogetiden på emballagen. Hæld olivendressingen over pastaen med det samme og lad pasta-salaten afkøle. Mens den stadig er lidt lun, drysses den revne parmesanost over.

Grøn salat med ansjosmarinade: Hak ansjoserne i små bitte stykker, hak derefter hvidløg også i små bitte stykker og rør begge dele sammen med olie og citronsaft i en stor skål. Skyl salathovederne og riv dem i mindre stykker, kom salaten i skålen. Skær tomaterne i både og skær salatløgene i tynde ringe og vend det hele ned i skålen sammen med ansjosmarinaden lige før servering-


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (10 stemmer)

Opskriften er vist 32267 gange,
og udskrevet 864 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu