Kalvefars-spyd lavet på grill

Kalvefars-spyd lavet på grill, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter på grill

Hovedingrediens : Kalvekød - Hakket kalvekød

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :     

Ingredienser:
 Spyd
500 g.hakket kalvekød
 salt
1 frisk chili
½-1 bdt.Koriander
1 æg
 spsk.mel
8 grillspyd
 
 Brød:
25 g.gær
½ spsk.salt
3 dl.lunkent vand
500 g.hvedemel
 
 Grøntsager:
2 fennikel
250 g.mark champignon
500 g.grønne asparges
1-2 spsk.olivenolie
 salt
 peber
 
 Sauce:
1 spsk.hakket mynte
1 tsk.stødt spidskommen
1 knsp.Cayennepeber
 salt
 peber
1 spsk.olivenolie
3 dl.yoghurt
½ lime eller citron
 
Opskrift:
Tænd grillen.

Grillet brød:
Rør vand, salt og gær sammen. Ælt melet i lidt ad gangen. Dejen må gerne være lidt våd i det. Lad den hæve 45 minutter.

Del dejen i 8 dele og tryk dem ud til pandekager, ca 10-15 cm. i diameter. Stryg dem med mel på begge sider, så de ikke klistrer og grill dem 5-10 minutter på hver side.

Kalvefars-spyd:
Ælt kalvekødet sejt med salt og rør derefter hakket chili, koriander, æg og mel i.
Form 8 pølser af farsen og sæt dem på spydene.

Pensl grillen med lidt olie og steg spyddene ca 10 minutter på hver side. Hvis spyddene sidder fast på grillen løsnes de forsigtigt med en paletkniv.

Grillede grøntsager:
Skær fenniklen i ca 1 cm. tynde skiver. Rens champignonerne. Skær evt. de nederste 3-4 cm. Af aspargesene, hvis de er seje. Pensl grøntsagerne med lidt olie, drys salt og peber på og grill dem. Fennikel og champignon skal have 5 min på hver side. Aspargeserne skal have 3-3 minutter på hver side.

Mynte-sauce:
Rør hakket mynte, olivenolie og krydderierne i yoghurten. Smag til med limesaft.

Server med grillet brød og grøntsager.





karakterer:
Opskriften er vist 8876 gange,
og udskrevet 194 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu