Rødvinsmarinerede steaks på grill med vinsmør

Rødvinsmarinerede steaks på grill med vinsmør, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter på grill

Hovedingrediens : Oksekød - Oksesteak

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
4 steaks a 175 g. skåret af oksetyndstegsfilet
 
 Marinade:
2 dl.rødvin
3 kvistetimian
5 enebær
10 peberkorn
1 fedhvidløg
 
 Smør:
5 spsk.indkogt rødvinsmarinade
40 g.smør
1 bdt.Persille
 
 Grillning:
1-2 spsk.olie
 salt
 
 Spyd:
1 ¼ kg.nye kartofler
250 g.perleløg
250 g.cherrytomater
1 spsk.olivenolie
 salt
 peber
12 grillspyd
 
4 kuvertbrød
 
Opskrift:
Marinering (6 timer før):
Kog rødvin og krydderier i et par minutter. Afkøl marinaden helt. Kom de 4 steaks i en frysepose og hæld marinaden ned i posen således, at marinaden omslutter kødet og luk så posen tæt. Læg posen i køleskabet i ca. 6 timer.

Vin-Smør:
Lad smørret blive blødt. Si marinaden fra de 4 steaks over i en gryde og kog den ind til ca. 5 spsk. og afkøl den. Pisk så marinaden i smørret og tilsæt hakket persille. form kugler af vin-smørret og afkøl dem.

Grøntsags-spyd:
Kog kartoflerne ca. 20 minutter og pil dem. Pil perleløg og skyl sherrytomaterne. Sæt kartofler, løg og tomater skiftevis på spydene. Pensl spydene med olie. Krydr med salt og peber.

Grilning:
Tænd grillen.

Grill først grøntsagsspydene c. 5 minutter på hver side. Tør de 4 steaks i køkkenrulle og pensl dem med olie. Grill dem 2 minutter på hver side afhængig af tykkelsen. Når der pipler lid rød kødsaft op er en steak medium. Når kødsaften er klar, er den gennemstegt. Drys med lidt salt.

Varm kuvertbrødene på grillen til sidst og server dem til.





karakterer:
Opskriften er vist 13665 gange,
og udskrevet 369 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu