Hønse-karrysuppe

Hønse-karrysuppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

SuppeRet : Suppe - FjerkræSupper

Hovedingrediens : Kylling - Poulard

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 stk.poulard med tykt bryst på 1200-1300 g
 vand så det dækker
2-3 skivercitron
2 tsk.salt
1 pillet, ituskåret løg
 suppevisk af selleritop, porreblade eller/og lidt persille
 
 suppe af:
1-2 fint hakkede løg
1 stortfinhakket syrligt æble
2 tsk.karry
50-70 g.smør
 literskummet, siet suppe fra poularden
1 dl.piskefløde
0.5 tsk.safran
 evt. lidt citronsaft efter smag
 kødet fra den kogte poulard
 evt. fine ringe af rå forårsløg
 evt. lidt mere karry efter smag
 
Opskrift:
Dagen før:
Bring den rensede poulard i kog godt dækket af vand. Fjern skummet når den koger tilsæt citronskiver, salt, løg og suppevisk og kog poularden sagte under låg ca. 45 minutter.

Om eftermiddagen:
Tag poularden op, skum fedtet fra og si suppen. Svits løg, æble og karry i smørret, uden at det brunes. Tilsæt suppen og lad den koge ca. 20 minutter under låg. Kog den til sidst 5-7 minutter med piskefløde eller creme fraiche og safran. Del imens poularden, træk skindet af, fjern benene og skær kødet i pæne små stykker. Varm dem med i suppen lige til sidst. Smag den til.

Før serveringen:
Suppen kan godt tåle at blive kogt færdig nogle timer i forvejen, men den bliver bedst og smukkest, hvis du så venter med at koge den de sidste minutter med piskefløde og safran og så lige til sidst kommer kødstykkerne og evt. de fine løgringe i. Giv varmt flute til. Server suppen med et glas tør sherry.





karakterer:
Opskriften er vist 23853 gange,
og udskrevet 713 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2    (15 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu