|
| | Marinade: Marinade: | 4 | stilke | citrongræs, kun den hvide del, halveret4 stilke citrongræs, kun den hvide del, halveret | ½ | bundt | frisk koriander, både rødder og blade, hakket½ bundt frisk koriander, både rødder og blade, hakket | 4 | | skalotteløg, pillede og halverede4 skalotteløg, pillede og halverede | 8 | fed | hvidløg, pillede8 fed hvidløg, pillede | 100 | g. | grisk ingefær, skrællet og finthakket100 g. grisk ingefær, skrællet og finthakket | 60 | g. | farin60 g. farin | 2 | spsk. | karry2 spsk. karry | 2 | tsk. | salt2 tsk. salt | ½ | dl. | tailandsk fiskesauce½ dl. tailandsk fiskesauce | ½ | l. | kokosmælk på dåse½ l. kokosmælk på dåse | | | | 2 | | poussiner, 600-750 g.2 poussiner, 600-750 g. | 2 | spsk. | olie2 spsk. olie | | | |
| |
Til dressingen finthakkes citrongræs, koriander, skalotteløg, hvidløg og ingefær i en blender eller foodprocessor. Tilsæt farin, karry, peber, salt og fiskesauce og blend i 30 sek. Mens maskinen kører tilsættes 1 1/4 dl af kokosmælken.
Halvér poussinerne/kyllingerne, dæk dem med med marinaden i et stort fad og dæk fadet grundigt med husholdningsfilm. Stil fadet i køleskabet natten over 12 - 18 timer.
Varm ovnen op til 230 grader. Smør eller pensl et ildfastfad med olie, læg poussinerne (uden marinade) i fadet og stil det i ovnen 25 - 30 min. Vend poussinerne 2-3 gange.
Kom marinaden i en kasserolle og bland den med den sidste kokosmælk. Bring marinaden i kog og lad den simre 5 min. Si derefter marinaden og smag til med salt og hold den varm.
Hæld marinaden over poussinerne ved servering.
Der serveres vilderis til, som kan neutralisere, den for nogen lidt stærke smag.
|