Rubinsteinkage

Rubinsteinkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 Pers.

KonditoriRet : Konditori - Diverse Konditorkager

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandTilberedningstid : 120 minutter

Indsendt :      Red:

Rubinsteinkage, billede 4 Rubinsteinkage, billede 1 Rubinsteinkage, billede 2 Rubinsteinkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Makronbund:
125 g.Ren rå marcipan
75 g.flormelis
0.25 tsk.hjortetaksalt
2 æggehvider
 
 Romfromage:
150 g.sukker
1.5 dl.vand
4 æg
10 Husblas, blade
1 dl.rom
7.5 dl.piskefløde
 
 Vandbakkelsesdej:
1.75 dl.vand
75 g.smør
75 g.hvedemel
1 knsp.salt
2 æg
 
 Pynt:
75 g.mørk chokolade
 lidt guldstøv
75 g.sukker til karamel
2.5 dl.piskefløde
 ribsgelé
 evt. små friske pebermynteblade
 
Opskrift:
Riv marcipanen på den fine del af rivejernet. Bland flormelis og hjortetaksalt godt og sigt det i marcipanen. Pisk æggehviderne til en ganske let skum (ikke stift). Rør marcipanblandingen sammen med æggehviderne til makrondejen. Fyld den i en springform på ca. 25,5 cm belagt med bagepapir. Bag bunden ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 20 min., til den er gylden og sprød. Lad ovndøren stå ganske lidt på klem de sidste 5 min. Køl af på en rist.

Romfromage:
Kom vand og sukker i en lille gyde og bring det i kog. Lad det koge kraftigt i 2 min. Pisk æggene sammen i en skål og pisk sukkersiruppen i i en tynd stråle. Stil skålen over vandbad. Pisk for lav styrke, til massen er glat og cremet. Tag skålen af og pisk, indtil skålens bund er kold. Udblød husblasen i koldt vand. Overhæld den med ganske få dråber spilkogende vand og rør til det er smeltet. Rør det i crememassen sammen med rommen. Pisk fløden til skum og vend det forsigtigt i crememassen. Tag den kolde makronbund ud af springformen, læg et nyt stykke bagepapir i formen og læg makronbunden tilbage i formen. Hæld 3/4 af romfromagen i (den sidste del skal sprøjtes i de små vandbakkelser). Stil den i køleskabet.

Vandbakkelsesdej:
Kom vand, smør og mel i en gryde og bring det i kog under omrøring. Lad det bage sammen til en tyk sej dej. Rør saltet i. Tag gryden af og lad den køle af i 2 min. Rør æggene i et ad gangen. Dejen skal være så tyk, at den kan holde mønsteret efter en gaffel. Læg bagepapir på en bageplade. Fyld dejen i en sprøjtepose og sprøjt den ud på bagepladen til små toppe på størrelse med en stor hasselnød. Bag dem på næstnederste rille ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 10 min. Køl af. Fyld vandbakkelserne med den resterende romfromage.

Pynt:
Bræk chokoladen i stykker og kom den i en skål. Smelt chokoladen over vandbad for sagte blus. Overtræk de fyldte vandbakkelser og drys med guld. Tag desserten ud af springformen og stil den på et stort fad. Stil vandbakkelserne omkring. Smelt sukkeret til karamel på en pande. Hæld karamel massen på et stykke bagepapir, og når den er kold, knuses den med en kagerulle. Pisk fløden til skum og dekorér kagen. Drys med knust karamel og fordel lidt ribsgelé på, og læg evt. pebermynteblade på.

Beskrivelse:
Rubinsteinkage består af en bund af makroner med romfromage som er pyntet med små vandbakkelser

karakterer:
Opskriften er vist 135170 gange,
og udskrevet 2680 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (26 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Esther  -  2015-11-17 16:07:51
Må man bruge hvid rom?

laila  -  2013-02-22 17:58:02
Kan gravide og børn spise den?

  -  2012-07-09 23:00:40
Fikk denne servert på gjerrilds kro i Danmark,noe med det beste eg har smakt....

lene  -  2011-01-02 18:49:57
En god opskrift måske lidt mere rom kunne været godt.Vandbakkelserne kan købes færdig (frost med crem i)

meyer  -  2008-12-28 18:19:33
En rigtig lækker dessert til nytåraften. jeg kommer normalt romfromagen i en glasskål. Det ser nemlig dekorativt ud, når fromagen vendes ud på marcipanbunden, og derefter pyntes med vandbakkelse, flødeskum mm.

Marianne  -  2008-01-01 13:21:18
I stedet for opskriften på denne Romfromage brugte jeg opskriften på "Romfromage" også fra Alletiders kogebog", som er meget lettere og tilmed lækker. Grunden var, at det var umuligt for mig at få crememassen til at blive "glat og cremet". Måske er der 1 dl. vand for meget i opskriften? Efter ændringen fik vi en superlækker dessert Nytårsaften!