Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Basisopskrift på wienerbrødsdej

Basisopskrift på wienerbrødsdej, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

KagerRet : Kager - Grundej

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
50 g.Gær
2 dl.Mælk
1 knsp.Salt
2 spsk.Sukker
250 g.Smør
1 tsk.Kardemomme
1 stk.Æg
500 g.Mel
 
Opskrift:
Gær, mælk, krydderier, samt 100 g smeltet, håndvarmtsmør røres sammen. Ægget, på nær lidt til pensling hældes i sammen med melet, dejen slåes med ske, dækkes med klæde og stilles til hævning.

Når den er luftig, æltes den med lidt ekstra mel på bordet, til den slipper bordet og hænder. Den rulles ud i en aflang firkant, ca. 2 mm tyk. 150 g kold smør snittes fint med ostehøvl og lægges på 2/3 af dejen, indtil 2 cm fra yderkanterne. Den del uden smør foldes halvt ind over den smørdækkede dej, den anden halvdel foldes over, så dejen uden smør kommer i midten. Dejen rulles forsigtigt ud igen, så tyndt som muligt, foldes sammen i 3 lag og rulles atter ud. Dette gentages 3 gange, så får man 9 dejlag. Som regel må dejen ligge koldt mellem udrulningerne, så smørret kan stivne helt hver gang.

Winerbrødsdej kan gemmes 1-2 uger i køleskab, men ikke i frostbox. Halvbagt wienerbrød kan nedfryses. Det sættes uoptøet i varm ovn ved 300° 5-10 min. før serveringen.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (4 stemmer)

Opskriften er vist 17355 gange,
og udskrevet 599 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Per  -  2008-10-08 08:02:47
Wienerbrød skal bages ved høj temperatur vi bagte ved 220 grader i ca. 10 minutter.

bagerfru i dk  -  0000-00-00 00:00:00
glem ike stegetemeratur